Kabelaars blijven verplicht tot openstelling netwerk

Datum publicatie website : 21-12-2007
Officiële publicatiedatum : 21-12-2007
Soort : Persbericht

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit heeft vandaag een herstelbesluit voor de omroepmarkt genomen. OPTA neemt dit aangepaste marktanalysebesluit naar aanleiding van de vernietiging van haar omroepbesluiten (met datum 17 maart 2006) door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) op 24 juli 2007.

In dit herstelbesluit heeft OPTA opnieuw een toegangsverplichting opgelegd aan de vijf grote kabelbedrijven. Deze kabelbedrijven, @Home, Casema, Delta, Multikabel en UPC, blijven verplicht hun kabelnetten open te stellen voor programma-aanbieders. De verplichting tot levering van zogeheten `omroeptransmissiecapaciteit' maakt het mogelijk dat naast omroepprogramma's ook nieuwe, innovatieve diensten zoals Video on Demand, van andere programma-aanbieders op de kabel kunnen worden aangeboden.

Het CBb stelde dat OPTA de door haar opgelegde toegangsverplichting voor de vijf grootste kabelmaatschappijen voor distributie van radio- en televisieprogramma's onvoldoende had gemotiveerd. Voor dit herstelbesluit heeft OPTA de behoefte naar toegang door programma-aanbieders nader onderzocht, en met de resultaten van dit onderzoek de toegangsverplichting onderbouwd.

---

Gerelateerde publicaties

Herstelbesluit marktanalyse omroep (UPC)
21-12-2007 - Besluit/ Oordeel

Herstelbesluit marktanalyse omroep (@Home)
21-12-2007 - Besluit/ Oordeel

Herstelbesluit marktanalyse omroep (Casema)
21-12-2007 - Besluit/ Oordeel

Herstelbesluit marktanalyse omroep (Delta Kabelcomfort) 21-12-2007 - Besluit/ Oordeel

Herstelbesluit marktanalyse omroep (Multikabel) 21-12-2007 - Besluit/ Oordeel

Zoek op OPTA website