Gemeente Heerlen
Zuidelijk deel Binnenring vanaf 21 december open

Vrijdagmiddag 21 december gaat het eerste deel van de Binnenring open voor verkeer. Het eerste deel van een nieuwe doorgaande route rond Heerlen, die voor een betere en snelle bereikbaarheid van Landgraaf, Kerkrade, Brunssum en een aantal Heerlense buurten waaronder Molenberg en MSP zorgt. De ring ontlast het centrum en woonbuurten van doorgaand verkeer en vrachtverkeer.

De nieuwe, snelle verbinding wordt maar op één plaats (bij de Mijnspoorweg) onderbroken door een kruispunt dat met verkeerslichten wordt geregeld. Rotondes zorgen voor een soepele doorstroming van het verkeer van en naar buurten. Op verschillende plaatsen worden voor voetgangers en (brom)fietsers viaducten over de Binnenring aangelegd. Hierdoor ondervinden ook zij geen hinder van het verkeer en zijn wandel- en natuurgebieden veilig bereikbaar.

In het voorjaar nog enkele werkzaamheden

In het afgelopen jaar zijn rotondes en een viaduct gebouwd, bestaande wegen opgeknapt en nieuwe wegen aangelegd om één doorgaande route te kunnen vormen vanuit de stadsautoweg tot aan de Schaesbergerweg/Heerlenseweg. Volgens de planning is fase 1 van de Binnenring nog voor het einde van 2007 opgeleverd. Alleen de toplaag van de laatste meters van het zuidelijk tracé moet nog in het voorjaar -als de temperatuur beter wordt- aangebracht worden. Hiervoor zal het deel tussen de rotonde Schaesbergerweg/Heerlenseweg en de Mijnspoorweg gedurende één dag afgesloten worden. En de voetgangers- en fietsbruggen bij de Kissel en 't Eikske/Pegasuslaan zijn nog in aanleg.

Fietsverkeer nog even geduld
De werkzaamheden aan de fietsbruggen bij ''t Eikske / Kerkraderweg en bij het Kisselsbos worden in het voorjaar 2008 uitgevoerd. Voor voetgangers en fietsers blijft de tijdelijke oversteekplaats tussen 't Eikske en de Kerkraderweg tot die tijd gehandhaafd. Ook het fietsverkeer van en naar Landgraaf op de Heerlenseweg moet tijdelijk bij de rotonde Schaesbergerweg/Heerlenseweg over een fietspad in twee richtingen aan de kant van Hoeve Leenhof. Het dubbele fietspad aan één kant is blijvend, maar bij het doortrekken van de Binnenring vanaf de rotonde Schaesbergerweg/Heerlenseweg richting Hompertsweg (fase 2) komt bij de rotonde een voetgangers/fietserstunnel onder de ring door. Daarnaast wordt de dubbele fietsverbinding in het voorjaar doorgetrokken tot aan de nog aan te leggen rotonde Heerlenseweg/Melchersstraat in Landgraaf. De aanleg van deze rotonde start hoogstwaarschijnlijk in maart 2008.

Fase 2
Aansluitend aan fase 1 start fase 2, de bouw van het noordelijke tracé van de Binnenring vanaf de Schaesbergerweg/Heerlenseweg tot aan de Wickraderweg /Palemigerboord. Deze werkzaamheden starten in het voorjaar 2008. Eind 2009 moet de Binnenring klaar zijn.

Gemeente Heerlen, 21 december 2007
Afdeling Communicatie
Maureen Bisscheroux, 045-5604724
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl
-----------------------
---- --