Beeld en Geluid


Persbericht, 18 december 2007

Kerstactiviteiten bij beeld en geluid

Hilversum - Tijdens de kerstvakantie organiseert Beeld en Geluid een aantal extra's voor zijn bezoekers. Kinderen kunnen van 22 december t/m 6 januari meedoen aan "Ik ben een ster!" en zelf ervaren hoe het is om op een podium te staan. Op zondag 23 december is er live muziek van het vijftienkoppige blazersensemble Crescendo uit Bussum. Gedurende de hele vakantie worden verschillende kerst compilaties vertoond uit de archieven van Beeld en Geluid.

Een experience om nooit te vergeten
Hoe gaat een screentest in zijn werk? Wat doet een opnameleider of schakeltechnicus bij een grote televisieshow? En hoe maak je een selectie uit het grote nieuwsaanbod voor het journaal? Allemaal vragen waar je bij Beeld en Geluid antwoord op kan vinden. Tover met special effects of stap zelf door een showdeur en neem het applaus in ontvangst. Dat en meer kun je verwachten van een bezoek aan de experience van Beeld en Geluid. Nog t/m 24 maart 2008 kunnen bezoekers ook de tentoonstelling Achter het kijkglas bekijken. Een fototentoonstelling van Sacha de Boer en Stefan Heijdendael.

Openingstijden tijdens de kerstvakantie
In de kerstvakantie is de experience ook op maandag geopend. Op maandag 24 december en maandag 31 december kunnen bezoekers tot 17.00 in de Beeld en Geluid experience terecht. De experience is gesloten op dinsdag 25 december (eerste kerstdag) en dinsdag 1 januari (nieuwsjaarsdag).

Prijzen:
Toegangsprijzen voor de experience zijn ¤ 13,50 voor volwassenen en ¤ 7,50 voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. Kinderen t/m 5 jaar mogen gratis naar binnen.