Univé maakt Abe-lied

19/12/2007 12:32



UVIT



Univé Verzekeringen komt met een lied voortvloeiend uit de inmiddels bekende tv-commercial met Abe Lenstra en sc Heerenveen in de hoofdrol. Deze commercial is ontstaan vanuit het sponsorschap met sc Heerenveen. De muziek die wordt gebruikt ter ondersteuning van de beelden in deze commercial is nu gecomponeerd tot een volwaardig nummer. De verzekeraar is hoofdsponsor van Abe's voetbalclub sc Heerenveen. De commercial was het afgelopen jaar regelmatig te bewonderen op tv.

Naar aanleiding van de vragen die Univé kreeg van tv-kijkers en Heerenveen-fans over welk lied er nu onder de commercial stond, is de muziek van de commercial verder bewerkt tot het nummer 'Heroes'. Oorspronkelijk was de muziek alleen bedoeld als begeleiding van de beelden in de commercial. Verantwoordelijk voor tekst en muziek zijn broers Klaas & Nard Berings en Marien Faber (VosLibert Communicatie). Heroes wordt gezongen door Marco Hovius uit Zwolle. De song wordt uitgebracht in twee verschillende versies, namelijk een met begeleidende beelden van spelers van sc Heerenveen en een zonder beelden. Hiernaast wordt de song ook beschikbaar gesteld als ringtone.

Het lied en binnenkort ook de ringtone zijn gratis te downloaden via de site van Univé en sc Heerenveen. Univé hoopt dat de fans van Heerenveen het lied zullen omarmen als (een van) hun clublied(eren) en dat het regelmatig door het Abe Lenstra-stadion zal klinken. Het lied zal, als een symbolische externe kick off, tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Twente op 22 december ten gehore worden gebracht. Tijdens deze wedstrijd zal het lied meerdere malen door het stadion klinken en zijn tegelijkertijd de beelden op de schermen in het stadion te zien. Hiernaast wordt een sms-actie ingezet waarbij je Heroes gratis naar je mobiel gestuurd kunt krijgen.

Abe Lenstra wordt beschouwd als een van Nederlands grootste voetballers. Hij is zonder twijfel de beste voetballer die ooit voor sc Heerenveen speelde. Op zijn 15e debuteerde hij in het eerste elftal. Op zijn 19e speelde hij voor het eerst in het Nederlands elftal, waarvoor hij in totaal 33 keer scoorde, evenveel als Johan Cruijff. Lenstra werd begeerd door vele clubs. Inter Milaan bood hem een blanco cheque aan. Ook bijvoorbeeld Fiorentina en Rot Weiss Essen deden zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Maar Abe sloeg de verleidingen af en bleef Heerenveen trouw. Het ging Abe niet om het geld maar om het spel en het plezier. Vandaar dat Abe, zijn club Heerenveen en Univé zo goed bij elkaar passen: Univé is de verzekeraar zonder winstoogmerk en stelt het ledenbelang voorop.





http://www.uvit.nl/