Partij van de Arbeid

'Overheid moet betrouwbaar zijn'

21-12-2007 03:26

Vaste prik: elk jaar in december bespreekt de Tweede Kamer de stand van zaken van de rijksbegroting. Hoe staat het met de tekorten? Maar ook: is op de rails gezet wat dit jaar van start moest gaan? PvdA-woordvoerder Paul Tang hekelde vooral het plotseling stopzetten van milieusubsidies zoals dat dit jaar, maar ook vorig jaar is gebeurd. De overheid moet betrouwbaar zijn.

Na het milieu-akkoord van Bali mag de overheid de milieusubsidie-balie niet plotseling sluiten. De overheid hoort de budgettaire risicos niet af te wentelen op kleine bedrijven. Onze minister van Financiën Wouter Bos deed hem gevraagde toezegging en zal zijn uiterste best doen alle aanvragen te behandelen.

Dit keer vond het debat over de begroting in de Tweede Kamer plaats op 20 december. Aan bod kwamen ook de problemen met de zorg- en huurtoeslagen. Honderdduizenden mensen wachten al te lang op de definitieve vaststelling van hun toeslagen: wordt het méér of moet er worden terugbetaald?
Dat past niet bij een betrouwbare overheid. Paul Tang heeft aangegeven deze ontwikkelingen zeer alert te blijven volgen.