Date : 21 December 2007

Vrijwilligers Compass Group bereiden kerstmaaltijden voor Poverello In de kerstperiode is het elk jaar weer heel druk bij Poverello. Daarom bereidt cateringbedrijf Compass Group tussen 24 december en 1 januari meer dan 1200 maaltijden voor deze opvangorganisatie. Voor het vierde jaar op rij organiseert Compass Group met vrijwilligers uit het eigen bedrijf deze samenwerking met Poverello. Op het menu: winterslaatje met kwartel en fazantenmousse, kervelroom, everzwijnragout met witloofstronk en gegratineerde roomaardappelen en een zwarte woudtaartje.


----

Mensen aan de rand van de maatschappij voelen zich in deze winterse feestdagen afgezonderd en alleen. Maar ook op die feestdagen staat voor hen de deur open bij Poverello, de organisatie die dagopvang biedt aan kansarmen.

En Poverello probeert er ook voor hen een feest van te maken met diepte en menselijke warmte. Sinds vier jaar vinden ze een bondgenoot bij de professionele cateraar Compass Group.

Het internationale programma "Compass Group in the Community" stimuleert de filialen om duurzame projecten te ondersteunen die kansarmen of randgroepen een betere plaats in de maatschappij bezorgen.
In België is Compass Group vier jaar terug naar Poverello gestapt om een kerstmaal aan te bieden voor alle Poverello-sites. Drie ervan kiezen kerstdag zelf om het kerstdiner op te dienen. De andere sites voorzien een kerstfeest op de vooravond of tussen kerst en nieuw. Dit jaar worden 1260 menus klaargestoomd.

Maar het gaat niet alleen om een gratis maal. Tegelijkertijd is er een oproep naar het eigen Compass Group personeel om zich bij de bedeling als vrijwilliger te melden voor de dienst of het transport. Van chef tot algemeen directeur worden de handen uit de mouwen gestoken bij het opscheppen, serveren of afwassen.

Het resultaat : de Poverellobezoekers voelen zich de koning te rijk. De Poverello medewerkers voelen zich geëerd in hun dagelijkse taak en de Compass Group vrijwilligers.... voelen wat meer Kerst in hun binnenste. Op zakelijk niveau noemt men dat een win-win situatie. In mensentaal is dat goed doen voor een ander en daar zelf geluk uit scheppen, of is dat een wonder?