Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Harderwijk- Man (44) overleden na verkeersongeval

Een 44-jarige man uit Harderwijk is zondagochtend 23 december na een verkeers-ongeval op de Verkeersweg in Harderwijk overleden. De man is kennelijk met zijn auto in een slip geraakt, nadat hij een verkeersremmende maatregel (vluchtheuvel) was gepasseerd. Vervolgens botste hij tegen een boom.

De hulpverleningsdiensten werden rond 06.15 uur over een ernstige aanrijding met beknelling geïnformeerd. Ter plaatse bleek links van de weg, in de richting van de Hoofdweg een auto tegen een boom te zijn gereden. De bestuurder was zwaar gewond en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, de man is blijkbaar na het passeren van de vluchtheuvel en een bocht naar links zijn voertuig naar rechts wilde sturen, om niet aan de linkerzijde van de weg te raken. Hierdoor raakte zijn voertuig in een slip naar rechts en kwam deze met de linkerzijde van de auto tegen een boom in de berm tot stilstand.

De bestuurder heeft zich gezien het sporenbeeld niet aan de geldende 50 km per uur gehouden. Brandweer- en ambulancepersoneel heeft geholpen bij het bergen van het slachtoffer.

Einde bericht

---- --