Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 24 december 2007

In pdf (lage resolutie, 0,5 Mb) en in tekst


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen kapvergunningen
* Mandaatbesluiten van de voorzitter van de deelgemeente Charlois
* Mandaatbesluiten van de secretaris van de deelgemeente Charlois
* Mandaatbesluiten van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois

* Deelgemeente gesloten

* Eerste paal Eilanden 2 in Pendrecht Noord
* Deelraad op 17 december

* Nieuwjaarsnacht bij Erasmusbrug

* Charloise bureaukalender

* Winterplezier op Amelandseplein

* Ophaaldagen rond de feestdagen

* Kerstboom afgetuigd? Roteb haalt 'm op!
* Regels voor vuurwerk

* Hoog Drakenburg wint Bouwkwaliteitsprijs
* Gratis parkeren in Pendrecht

---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Nierstichting Nederland voor het houden van een collecte in de periode van 14 september 2008 tot en met 20 september 2008 in de deelgemeente Charlois (besluit 17 december 2007);
2. aan Charlois Welzijn voor het plaatsen van een tent (4x8m.), een luchtkussen en gebruiken geluidsinstallatie en voor het afsluiten van de Abbenbroekweg (het gedeelte tussen de Middelharnisstraat en de Geertruidenbergstraat) in verband met een nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari 2008 van 14.00 uur tot 17.00 uur aan de Abbenbroekweg (besluit 19 december 2007);

Toestemming verleend:

1. aan YfC/Diverse City voor het houden van een lampionnenoptocht met brassband door Oud Charlois op maandag 24 december 2007 van 19.00 uur tot 20.00 uur (besluit 20 december 2007).

Vergunning geweigerd:

1. aan Euroboek voor het werven van leden voor ECI op het Metroplein; op deze locatie is in het kader van de handhaving van de openbare orde aangewezen als gebied waar de bepalingen van de Wet Personenvervoer van kracht zijn (besluit 17 december 2007);

Positief geadviseerd:

1. aan dS+V, team Horeca en Evenementen ten aanzien van vergunningverlening aan Stichting Rotterdam Marathon voor het houden van de Marathon op zondag 13 april 2008. Het parcours van de Marathon loopt deels over het grondgebied van de deelgemeente Charlois, wat betekent dat vanaf ca. 11.00 uur al te belopen wegen en kruisingen afgesloten zullen zijn voor het verkeer (besluit 14 december 2007).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor een gewijzigd bouwplan voor het gedeeltelijk veranderen ban een loods, het vergroten van het kantoorgedeelte en het wijzigen van de voorgevel aan de Driemanssteeweg 56 voor uitvoering waarvoor vergunning is verleend op 17 oktober 2006. Het is de bedoeling om in afwijking van het oorspronkelijke plan de indeling op de begane grond te wijzigen, waardoor het zogenaamde doodlopend eind ter plaatse van de kantoren wordt opgeheven (besluit 27 november 2007).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het zeer sterk innemen van een paardenkastanje aan de Schulpweg 216. De boom is op zich in goede conditie, maar er is sprake van achterstallig onderhoud;


2. voor het kappen van twee naaldbomen in de tuin van de woning Charloisse Hoofd 273. Eén boom staat gevaarlijk schuin; de ander houdt het daglicht tegen;

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 16 januari 2008 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Mandaatbesluiten van de voorzitter van de deelgemeente Charlois

De voorzitter van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Burgerzaken gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproduct:


- Burgerzaken

De voorzitter van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Interne Zaken gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproduct:


- Oliphant

De voorzitter van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Ruimtelijke Ordening en Beheer Buitenruimte gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot de deelproducten:


- Afwatering


- Buitenruimte


- Onderhoud bruggen


- Openbaar groen


- Projecten


- Speelplaatsen


- Stedenbouw en volkshuisvesting


- Straatreiniging


- Verkeersmaatregelen


- Verlichting


- Wegen, straten en pleinen


- Wijkonderhoudsploegen


- Zuiderpark

De voorzitter van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Sociale en Economische Zaken gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot de deelproducten:


- Werkgelegenheid


- Wijkeconomie

De voorzitter van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Wijk en Veilig gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot de deelproducten:


- Geweld


- Intensief beheer


- Toezicht en handhaving


- Veilig


- Veilig opbrengst


- Wijkgericht werken


- Zelfbeheer

De voorzitter van de deelgemeente Charlois heeft de beleidsmedewerker Communicatie gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot de deelproducten:


- Communicatie


- Vrijwilligersavond


- Wijkgerichte evenementen

De reden van dit mandaat is dat hiermee de doelmatigheid wordt gediend. Tevens is de gemandateerde deskundig om op deze verzoeken te beslissen.

Het mandaat wordt verleend onder de volgende voorwaarden:


- de gemandateerde controleert of er voldoende middelen aanwezig


- voor de gemandateerde geldt het volgende maximum:

deelbudgethouder bedragen tot 10.000 euro;

budgethouder bedragen tussen 10. 000 en 100.000 euro;

masterbudgethouder bedragen tussen 100.000 en 250.000 euro;

dagelijks bestuur bedragen boven 250.000 euro.


- de gemandateerde brengt tot uitdrukking dat hij namens de voorzitter beslissingen neemt;


- de gemandateerde verstrekt ieder kwartaal een overzicht van namens het dagelijks bestuur genomen beslissingen;

De voorzitter van de deelgemeente Charlois,

D. Lockhorst

Ingevolge artikel 6:7 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht staat voor degene

wiens belang rechtstreeks bij het betrokken besluit is betrokken bezwaar open bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois, Postbus 5410, 3008 AK Rotterdam. Dit bezwaarschrift dient binnen zes weken na bekendmaking van het besluit te worden ingediend.

Mandaatbesluiten van de secretaris van de deelgemeente Charlois

De secretaris van de deelgemeente Charlois heeft de griffier gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproducten:


- Griffie


- Raad

De secretaris van de deelgemeente Charlois heeft het sectorhoofd Middelen gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproducten:


- Ondersteuning derden

De secretaris van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Interne Zaken gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproducten:


- Automatisering


- Diensten en middelen


- Huisvesting

De reden van dit mandaat is dat hiermee de doelmatigheid wordt gediend. Tevens is de gemandateerde deskundig om op deze verzoeken te beslissen.

Het mandaat wordt verleend onder de volgende voorwaarden:


- de gemandateerde controleert of er voldoende middelen aanwezig


- voor de gemandateerde geldt het volgende maximum:

deelbudgethouder bedragen tot 10.000 euro;

budgethouder bedragen tussen 10. 000 en 100.000 euro;

masterbudgethouder bedragen tussen 100.000 en 250.000 euro;

dagelijks bestuur bedragen boven 250.000 euro.


- de gemandateerde brengt tot uitdrukking dat hij namens de voorzitter beslissingen neemt;


- de gemandateerde verstrekt ieder kwartaal een overzicht van namens het dagelijks bestuur genomen beslissingen;

De secretaris van de deelgemeente Charlois,

mr.drs. J.W.E. van de Poel

Ingevolge artikel 6:7 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht staat voor degene

wiens belang rechtstreeks bij het betrokken besluit is betrokken bezwaar open bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois, Postbus 5410, 3008 AK Rotterdam. Dit bezwaarschrift dient binnen zes weken na bekendmaking van het besluit te worden ingediend.

Mandaatbesluiten van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Ruimtelijke Ordening en Beheer Buitenruimte gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproducten:


- Afwatering


- Buitenruimte


- Onderhoud bruggen


- Openbaar groen


- Projecten


- Speelplaatsen


- Stedenbouw en volkshuisvesting


- Straatreiniging


- Verkeersmaatregelen


- Verlichting


- Wegen, straten en pleinen


- Wijkonderhoudsploegen


- Zuiderpark

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Sociale en Economische Zaken gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproducten:


- Buurtpost Millinx


- Cultuur overig


- Groot onderhoud S&R


- Jongerenwerk in de wijken


- Jongerenwerk overig


- Kunst


- Maatschappelijk werk


- Migrantenwerk


- Natuur en milieu


- Natuurrecreatie


- Onderwijs


- Ouderen


- Recreatieterreinen


- Samenlevingsopbouw


- Schoolmaatschappelijk werk


- Sociale cohesie


- Sociaal raadslieden


- Sport en Gym


- Sportaccommodaties


- Sportstimulering


- Sportvelden


- Subsidies overig


- Vakantiekampen


- Werkgelegenheid


- Wijkaccommodaties


- Wijkeconomie


- Voorschoolse voorzieningen


- Vrijwilligers


- Welzijnsaccommodaties


- Wijkgebouwen


- Zwembaden

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois heeft het afdelingshoofd Wijk en Veilig gemandateerd om namens hem besluiten te nemen. Het gaat hierbij om de volgende bevoegdheden in relatie tot het deelproducten:


- Geweld


- Intensief beheer


- Toezicht en handhaving


- Veilig


- Veilig opbrengst


- Zelfbeheer


- Wijkgericht werken

De reden van dit mandaat is dat hiermee de doelmatigheid wordt gediend. Tevens is de gemandateerde deskundig om op deze verzoeken te beslissen.

Het mandaat wordt verleend onder de volgende voorwaarden:


- de gemandateerde controleert of er voldoende middelen aanwezig


- voor de gemandateerde geldt het volgende maximum:

deelbudgethouder bedragen tot 10.000 euro;

budgethouder bedragen tussen 10. 000 en 100.000 euro;

masterbudgethouder bedragen tussen 100.000 en 250.000 euro;

dagelijks bestuur bedragen boven 250.000 euro.


- de gemandateerde brengt tot uitdrukking dat hij namens de voorzitter beslissingen neemt;


- de gemandateerde verstrekt ieder kwartaal een overzicht van namens het dagelijks bestuur genomen beslissingen;

De secretaris van de deelgemeente Charlois,

mr.drs. J.W.E. van de Poel

de voorzitter,

D. Lockhorst

Ingevolge artikel 6:7 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht staat voor degene

wiens belang rechtstreeks bij het betrokken besluit is betrokken bezwaar open bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois, Postbus 5410, 3008 AK Rotterdam. Dit bezwaarschrift dient binnen zes weken na bekendmaking van het besluit te worden ingediend.

Deelgemeente gesloten

De feestdagen komen eraan. Dat bekent dat het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat gesloten is op:


· Dinsdag 25 december (1^e kerstdag)


· Woensdag 26 december (2^e kerstdag)


· Dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag)

Publiekszaken open

Op maandag 31 december is de afdeling Publiekszaken geopend tot 13.00 uur (uitgifte nummers tot 12.00 uur). De overige deelgemeente-afdelingen zijn op 31 december gesloten.

Op woensdag 2 januari is het deelgemeentekantoor pas vanaf 10.00 uur geopend i.v.m. een nieuwjaarsbijeenkomst voor het personeel.

Eerste paal Eilanden 2 in Pendrecht Noord

Op vrijdag 14 december heeft dagelijks bestuurder Ed Goverde de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject De Eilanden 2 in Pendrecht Noord.

Hiermee luidt de Nieuwe Unie weer een nieuwe fase in van de herstructurering in Pendrecht. Eilanden 2 start sneller dan oorspronkelijk gepland, omdat Eilanden 1 een groot succes is gebleken: de 48 woningen waren snel verkocht. De gelukkige eigenaren ontvangen de sleutel van hun woning in het eerste kwartaal van 2008.

Nieuwbouwproject De Eilanden wordt op een van de mooiste plekken van Pendrecht gebouwd, grenzend aan het Zuiderpark (aan de Sommelsdijkstraat, de Dirkslandstraat en de Stellendamstraat). De tweede fase bestaat uit 50 ruime eengezinswoningen, in korte rijtjes van vier of zes, allemaal met een tuin op het zuiden, veel groen en een eigen parkeerplaats. De verkoop is inmiddels gestart.

Vernieuwingsoperatie

De wijk Pendrecht is de laatste jaren het toneel van een grootscheepse vernieuwingsoperatie. De Nieuwe Unie heeft samen met de gemeente en deelgemeente veel geïnvesteerd in een veelzijdige opbouw en in leefbaarheid van de wijk om deze aantrekkelijk te houden voor zowel huidige als nieuwe bewoners. Zij kunnen in Pendrecht doorstromen en hoeven niet de wijk of zelfs de stad te verlaten om een geschikte woning te vinden. In Pendrecht zijn woningen gerenoveerd en samengevoegd tot grotere woningen, maar er is ook gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De resultaten van deze inspanningen zijn in Pendrecht Noord al goed te zien. De voorbereidingen voor Pendrecht Zuid lopen volop; eind 2008 kan daar de eerste paal voor project Dinteloord geslagen worden.

Fotobijschrift:

Marja de Bruyn, directeur van De Nieuwe Unie, en dagelijks bestuurder Ed Goverde slaan de eerste paal van het nieuwbouwproject De Eilanden 2 in Pendrecht Noord (foto: Carel Kramer).

Raadsvergadering op 17 december

Op de agenda van de deelraad stond op maandagavond 17 december een aantal belangrijke onderwerpen. Zo is de Notitie Volkstuinieren in Charlois vastgesteld, heeft de deelraad de kaders besproken voor het toekomstige kunst en cultuur-beleid en is het meerjarenprogramma onderhoud wegen onder de loep genomen.

De deelgemeente Charlois telt maar liefst 11 volkstuincomplexen met 1550 tuinen. Deze zorgen niet alleen voor veel groen in Charlois maar spelen ook een belangrijke sociale rol in de Charloise samenleving.

De Rekenkamer Rotterdam onderzocht vorig jaar de positie van de Rotterdamse volkstuinverenigingen. Dit was voor de deelgemeente aanleiding om de notitie Volkstuinieren in Charlois te schrijven. Hierin geeft de deelgemeente zijn visie op de manier waarop volkstuinverenigingen meer betekenis kunnen krijgen voor de bewoners van Charlois. Ook een aantal deelraadsleden ging ermee aan de slag en leverde een notitie af. Beide zijn besproken tijdens de raadstafel van 15 oktober, waarbij ook vele vertegenwoordigers van volkstuinverenigingen hun zegje deden. Naar aanleiding daarvan is de notitie deels aangepast.

Wat betekent het nu concreet? Belangrijkste onderdelen op de korte termijn zijn het aanpakken van het groot onderhoud, baggeren van de sloten en de aanleg van een wandelroute langs de volkstuincomplexen om de tuinen meer bekend te maken bij niet-tuinierende Charloisers. Voor de lange termijn staat een nadere bezinning op de maatschappelijke functie van de volkstuinverenigingen op het menu. Daadwerkelijke uitvoering gebeurt in samenwerking en samenspraak met de Unit Volkstuinverenigingen Charlois.

Kunst en Cultuur

De nota Kunst en Cultuur in Charlois moet er nog komen. Maar op 17 december gaf de deelraad alvast een fiks aantal onderwerpen mee als huiswerk aan het dagelijks bestuur. De bedoeling was om bouwstenen te leveren voor het toekomstige cultuurbeleid. En bij zon tot de verbeelding sprekend onderwerp bruisen de ideeën natuurlijk vanzelf op. Bijvoorbeeld het werven van grotere festivals voor de te vernieuwen Vaanweide, het versterken van kunstenaars(groepen) en het organiseren van kleinschalige wijkfestivals. Het dagelijks bestuur gaat met alle door de raad aangedragen onderwerpen aan de slag. Wordt dus vervolgd.

Meerjarenprogramma Wegen

Welke wegen worden tot 2011opgeknapt? Dat is vastgelegd in het Meerjarenprogramma

Wegen 2007-2011 van Gemeentewerken. De deelraad wilde weten waarom een straat op een bepaald moment onder handen wordt genomen.

Nu, allereerst wordt gekeken naar de kwaliteit van de wegen, maar daarnaast wordt ook gekeken naar het geld dat voor dat jaar voor straatonderhoud begroot is. De deelgemeente streeft naar een buurtgerichte aanpak en naar aansluiting bij andere projecten, zoals nieuwbouw en renovatie. De deelraad is het met deze werkwijze eens.

Voor de komende vier jaar staan op de rol: Zuiderparkweg, Drakenstein. Dokstraat/Doklaan, Schereplein/deel Schere, Oostbroekweg, Dorpsweg (secundair), Boergoensestraat e.o. Zijpe, Brielselaan secundairFlakkeesestraat, Katendrechtse Lagedijk (deel), Metro Slinge, Heinenoordstraat, Gouwstraat e.o, Charloisse Lagedijk, Talingstraat, Verschoorstraat/Bas Jungeriusstraat, Natersweg, Van Eversdijckstraat/-hof, Mijdrechtstraat, en de Kampen (Zuidwijk)

Meer weten? Alle documenten zijn terug te vinden op www.deelraadinfo.nl/charlois of via www.charlois.rotterdam.nl politiek Bestuursinformatie

Charloise bureaukalender

Wilt u een echte Charloise bureaukalender voor 2008?. Dan kunt u er een komen afhalen tijdens de nieuwjaarsreceptie, die op woensdag 2 januari wordt gehouden in de Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel 35. Vanaf 19.00 uur bent u daar van harte welkom om samen met het dagelijks bestuur en de deelraad het glas te heffen op het nieuwe jaar. Bij vertrek ontvangt u dan een fleurige bureaukalender.

Wilt u zolang niet wachten of komt u niet naar de receptie? De bureaukalender is vanaf woensdag 27 december ook verkrijgbaar bij de centrale balie van het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat 11. Natuurlijk: zolang de voorraad strekt!

Elders op deze pagina vindt u de openingstijden rond kerst en oud en nieuw.

Nieuwjaarsnacht bij Erasmusbrug

Voor de allereerste keer wordt in Rotterdam het nieuwe jaar spectaculair ingeluid met muziek en een grandioos vuurwerk . Evenals andere wereldsteden, zoals Sydney, Londen en New York krijgt Rotterdam een groots nieuwjaarsfeest, dat bovendien wordt uitgezonden op TV.

15.000 mensen zullen tijdens Oud en Nieuw op de Wilhelminapier een zeer bijzondere

Nieuwjaarsnacht beleven met lekkere muziek, wervelende licht- en projectieshows en

natuurlijk champagne! De Wilhelminapier wordt omgetoverd tot dé Oud en Nieuw plek

van Nederland.

Om 21.00 uur trapt DJ Erick E op 31 december Nieuwjaarnacht af, daarna zullen ook Leroy Styles, Roog, KANE en Lucien Foort ervoor zorgen dat het een knallende Nieuwjaarsnacht in Rotterdam wordt. Om 00.00 uur barst tegen het grootse decor van de Erasmusbrug- een spectaculair vuurwerk los. Het feest duurt tot 02.00 uur.

Nieuwjaarsnacht in Rotterdam wordt gepresenteerd door Veronica TV en is een onderdeel van de winterprogrammering in Rotterdam.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor 8,-. per stuk op www.nieuwjaarsnacht.nl en via het

Rotterdams Uitburo.

Winterplezier op Amelandseplein

Van 27 tot en met 30 december is het op het Amelandseplein in Carnisse goed toeven. Bewoners kunnen dan iedere dag in een verwarmde tent terecht voor allerlei oud-Hollandse winteractiviteiten.

Door het grote succes van het zomerterras op hetzelfde plein hebben deelgemeente Charlois, Charlois Welzijn en de Bewonersorganisatie Carnisse besloten om ook een winterterras aan te leggen.

Bij de feestelijke opening op 27 december om 14.00 uur brengt Shantykoor Rotterdam echte zeemansliederen ten gehore. Twee goochelaars zorgen voor de magie

s Avonds start het Carnisser filmfestival met een Hollywood kaskraker. In het voorprogramma zijn filmpjes te zien van Carnisse in heden en verleden, verzorgd door de Historisch Charlois.

Op vrijdagochtend is er een kerstballenruilbeurs. De kerstballen waarop bewoners uitgekeken zijn, kunnen op die manier een tweede leven beginnen bij de buren. Ook niet te missen is de Carnisse quiz de echte Carnisser kan hier mooie prijzen wegslepen net als op de vrijdagmiddag. Deze middag is ingeruimd voor een geweldige bingo voor jong en oud. Vrijdagavond is het lichtjesavond en gaan de bewoners terug in de tijd. Samen met de band Roadhouse beleven zij de jaren zestig met klanken van onder meer de Beatles, de Rolling Stones en Elvis Presley. Tevens worden die avond de winnaars bekend gemaakt van het mooist/origineelst versierde huis. Een jury nomineert de huizen..Met de daaraan gekoppelde prijsvraag is ook een prijs te winnen. De routebeschrijving is bij de tent beschikbaar.

Zaterdag is er voor de jeugd van alles te doen. Er wordt gestart met een kleuterprogramma. Voor jongeren wordt de dag afgesloten met een game-palace.

Welke activiteiten er verder plaatsvinden is nog een verrassing.

De afsluiting vindt plaats op zondag 30 december vanaf 11.00 uur. Na een sfeervolle vertelling door Peter van Heemst, de PvdA-fractievoorzitter, is er een muzikale brunch verzorgd door buurtbewoners en pianotalent Giovanni Verstralen.

Ophaaldagen rond de feestdagen

Met de feestdagen heeft ook uw vuilnisman even lekker vrij. Op 1e en
2e Kerstdag en op nieuwjaarsdag haalt Roteb namelijk geen huisvuil op. Maar wanneer dan wel?

Mocht uw ophaaldag voor huisvuil normaal dinsdag of woensdag zijn, dan verandert er rond deze dagen iets voor u. Dinsdag 1e Kerstdag wordt verschoven naar maandag 24 december (dagje eerder). Woensdag 2e Kerstdag wordt verschoven naar donderdag 27 december (dagje later).

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag haalt Roteb geen huisvuil op. Mocht uw ophaaldag voor uw vuil normaal op dinsdag zijn, dan verandert er iets voor u. In plaats van dinsdag 1 januari komt Roteb langs op woensdag 2 januari. Een dag later dus.

Vroeger of later

Houdt u er rekening mee dat, in verband met de veranderde ophaaldiensten, de vuilnisman op deze dagen vroeger langs kan komen dan u gewend bent (vanaf 6.30 uur) en ook langer kan doorwerken (22.00 uur).

Kerstboom afgetuigd? Roteb haalt 'm op!

Gezellig zo'n kerstboom thuis. Maar waar laat u de boom als de kerst voorbij is? Roteb helpt!

Na Tweede kerstdag zet Roteb zich extra in om kerstbomen op te halen. Normaal mag het niet, maar in deze periode mag u de kerstboom naast een ondergrondse of bovengrondse container zetten, of naast de vuilniszakken danwel de minicontainer.

Uw kerstboom zelf wegbrengen naar het Milieupark of het Milieubrengstation mag natuurlijk ook. In Charlois kunt u hiervoor terecht bij het Milieupark aan de Aploniastraat 12.

Regels voor vuurwerk

Het is bijna Oud en Nieuw. Nog even en dan knallen vuurpijlen en rotjes ons het nieuwe jaar in. Voor het afsteken van vuurwerk bij Oud en Nieuw gelden regels. En wie zich daar niet aan houdt kan een boete of een (taak)straf verwachten.

De regels zijn:

* Vanaf je 16^e mag je vuurwerk kopen;

* Vuurwerk kopen mag op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december;

* In Nederland mogen alleen erkende winkels vuurwerk verkopen;
* Al het vuurwerk dat ergens anders is gekocht, is illegaal;
* Wie illegaal vuurwerk bij zich heeft, is strafbaar;
* Vuurwerk zonder gebruiksaanwijzing is verboden;
* Afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur s ochtends tot 2 uur s nachts.

Houd je je niet aan deze regels en word je door de politie gepakt, dan wordt je vuurwerk in beslag genomen en wordt proces-verbaal opgemaakt. Kinderen en jongeren worden doorgestuurd naar Bureau Halt voor een (taak)straf. En wie schade veroorzaakt moet de kosten zelf betalen.

Hoog Drakenburg wint Bouwkwaliteitsprijs

Het nieuwbouwproject Hoog Drakenburg in Zuidwijk heeft de Bouwkwaliteitsprijs 2007 van de gemeente Rotterdam gewonnen. Dat heeft wethouder Hamit Karakus van

Wonen en Ruimtelijke Ordening woensdag 19 december bekendgemaakt.

De jury riep seniorencomplex Hoog Drakenburg met zijn 80 appartementen uit tot winnaar omdat de zij zeer onder de indruk was van de heldere compositie, de zuivere verhoudingen en de mooie vlakverdeling van de gevel. Extra allure brengen de riante entreehal, het gebruik van hoogwaardig natuursteen en de harmonieuze kleurtoon. Door de ruimte op de verdiepingen via vides deels te verbinden en te voorzien van indirecte verlichting is er een aangename sfeer. Unaniem was de jury van oordeel dat de mooie ligging aan het park de kwaliteit van de woningen versterkt.

Hoog Drakenburg is gebouwd in opdracht van Vestia. Het is ontworpen door Geurst & Schulze architecten en gebouwd door Remmers Bouwgroep.

De Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het kwalitatief beste bouwproject. Het gaat daarbij om zowel de bouwkundige kwaliteit, als de architectuur en het wooncomfort. Met de prijs wil de gemeente Rotterdam projectontwikkelaars, architecten en aannemers stimuleren om te investeren in de kwaliteit van hun bouwprojecten.

In totaal dongen dit jaar 60 Rotterdamse projecten mee naar de prijs. Deze staat in principe open voor alle renovatie- en nieuwbouwprojecten van meer dan zes woningen, die in de periode tussen 1 juli 2006 en 1 juli 2007 in gebruik zijn genomen. Een externe jury bepaalde de winnaar.

Gratis parkeren in Pendrecht

Sinds vorige week is in Pendrecht een proef gestart met gratis parkeren. Bezoekers van het winkelcentrum Pendrecht hoeven voorlopig het eerste uur niet te betalen. Hiervoor heeft de deelgemeente in samenwerking met de WOM 5.000 parkeerkaarten beschikbaar gesteld. De kaarten zijn verkrijgbaar bij winkeliers die aangesloten zijn bij de winkeliersvereniging. De parkeerkaart ontvangt u bij het afrekenen van uw boodschappen.