Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 24 december 2007

Winkeldief aangehouden na onderzoek

Almelo/Enschede

Een 36-jarige man uit Hengelo werd zondag 23 december aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt op woensdag 31 oktober een winkeldiefstal te hebben gepleegd bij een supermarkt aan het Binnenhof in Almelo.

Op woensdag 31 oktober deed een medewerker van een supermarkt aan het Binnenhof in Almelo aangifte, omdat omstreeks 11.00 uur een winkeldiefstal was gepleegd in de zaak. De medewerker heeft nog getracht de winkeldief te achterhalen, echter de man wist te ontkomen.

Na onderzoek door de politie kon op zondag 23 december een 36-jarige man uit Hengelo worden aangehouden in verband met de diefstal. Omdat de man veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-141505)

Aanrijding onder invloed van alcohol

Hengelo

Een 45-jarige man uit Reutum werd zondag 23 december aangehouden. Hij veroorzaakte onder invloed van alcohol met zijn auto een aanrijding op de Onze Lieve Vrouwestraat in Hengelo.

Op zondag 24 december werd omstreeks 19.25 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Onze Lieve Vrouwestraat in Hengelo. Ter plaatse troffen de agenten een 45-jarige man uit Reutum aan. Hij vertelde vanaf de Sint Jansstraat linksaf de Onze Lieve Vrouwenstraat ingereden te zijn. Toen hij achteruit de straat weer uit wilde rijden, reed hij tegen een geparkeerde auto van een 60-jarige man uit Hengelo aan. De 45-jarige wilde na de aanrijding zijn auto keren en kwam daarbij klem te zitten op betonnen straatmeubilair.

De agenten roken een alcohollucht bij de 45-jarige Reutummer. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,99 uit. Tevens bleek zijn rijbewijs in 2004 al ongeldig te zijn verklaard, omdat hij destijds ook onder invloed van alcohol had gereden. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-165044)

Bromfietser gewond bij eenzijdig ongeval

Hengelo

Een 37-jarige bromfietser uit Hengelo is in de nacht van zondag 23 op maandag 24 december gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Heraklesstraat in Hengelo.

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 december kreeg de politie omstreeks 04.00 uur een melding dat een bromfietser op de Heraklesstraat in Hengelo gewond op straat lag. Door onbekende oorzaak was de bromfietser, een 37-jarige Hengeloer, de macht over het stuur kwijtgeraakt en met zijn bromfiets ten val gekomen. De 37-jarige raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. (07-165125)

Politie roept slachtoffer van mishandeling op

Enschede

Aan de Mennistenstraat in Enschede heeft op vrijdag 21 december een mishandeling plaatsgevonden. De politie op verdenking van de mishandeling een 21-jarige Enschedeër aan. Na de aanhouding trof de politie het slachtoffer niet meer aan en roept deze nu op zich te melden.

Op vrijdag 21 december kreeg de politie omstreeks 22.30 uur een melding dat er aan de Mennistenstraat in Enschede gevochten werd. Ter plaatse trof de politie een man aan die vertelde ruzie te hebben gehad met een andere man. Bij de ruzie had de man enkele rake klappen gehad. Op aanwijzen van het slachtoffer hield de politie vervolgens een 21-jarige Enschedeër aan. Na de aanhouding van de Enschedeër bleek het slachtoffer inmiddels weg te zijn gelopen. De 21-jarige werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij, omdat het slachtoffer zich niet heeft gemeld bij het politie, in de loop van zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld. De politie roept het slachtoffer van de mishandeling op zich alsnog te melden bij de Afdeling Enschede Centrum van Politie Twente via 0900-8844. (07-164418)

Automobilist aangehouden na rijden onder invloed

Almelo

Een 40-jarige automobilist uit Emmen is op zondag 23 december op de Ootmarsumsestraat in Almelo aangehouden wegens rijden onder invloed.

Op zondag 23 december controleerde de politie omstreeks 20.00 uur op de Ootmarsumsestraat in Almelo een 40-jarige automobilist uit Emmen. Omdat agenten een alcohollucht bij de man roken werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 1,7 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de 40-jarige werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-165039)

Fietsster ten val

Denekamp

Een 71-jarige fietsster uit Denekamp is op maandag 24 december gewond geraakt toen zij met haar fiets uitgleed op de Landweerstraat in Denekamp.

Op maandag 24 december fietste omstreeks 09.30 uur een 71-jarige vrouw uit Denekamp over de Landweerstraat richting de IJsbaanweg in Denekamp. Vanwege plaatselijke gladheid op het wegdek gleed zij met haar fiets uit en kwam ten val. Zij raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. (07-165142)



Politie Twente