Gemeente Lingewaard


Regelgeving rondom het Activiteitenbesluit handig bijeen in internetmodule

Het nieuwe Activiteitenbesluit gaat twaalf bestaande besluiten, de zogenaamde 8.40 Amvbs, vervangen. Bovendien worden er nieuwe branches aan toegevoegd (metaal- en elektrotechnische industrie). De regelgeving wordt voor de gebruiker op een handige en gebruiksvriendelijke manier beschikbaar gesteld. Hiervoor is een internettoepassing gemaakt die de regelgeving verduidelijkt en het mogelijk maakt digitaal een melding te doen bij de gemeente waarin het bedrijf is gevestigd (= het bevoegd gezag). Deze internettoepassing heet de Activiteiten Internet Module (AIM).

Wat kunt u met de AIM?
Met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) wordt de regelgeving van het Activiteitenbesluit ontsloten en kunnen bedrijven digitaal een melding doen bij de gemeente. De AIM biedt bedrijven de mogelijkheid om te bepalen of:

* de inrichting wel of niet behoort tot de doelgroep van het Activiteitenbesluit;

* de inrichting onder de algemene regels valt;
* de inrichting een milieuvergunning moet aanvragen.

Hoe werkt het?
De AIM is te benaderen via de link http://aim.vrom.nl/ U begint met het beantwoorden van de vragen. Zodra u alle voor u relevante vragen heeft beantwoord komt u in een samenvattend scherm waarin u het voor u geldende voorschriftenpakket kunt downloaden. Ook kunt u vanaf hier verder gaan naar het meldingenformulier. In het meldingenformulier worden u nog enkele vragen gesteld zoals de naam en adresgegevens van melder en inrichting, ook heeft u de mogelijkheid om eventuele bijlagen digitaal toe te voegen (alleen A-4 formaat). Indien u alle gevraagde gegevens heeft ingevuld kunt u de melding digitaal versturen of uitprinten en per post sturen aan de gemeente waarin uw bedrijf gevestigd is.

Om misbruik te voorkomen, ontvangt u een bevestigingsmail naar het door u opgegeven e-mailadres. Het gebruik van algemene e-mail adressen zoals Hotmail, Gmail en Yahoo is in verband met de anonimiteit niet toegestaan. Heeft u alleen een dergelijk e-mailadres, dan kunt u dus niet digitaal melden en zult u de melding per post moeten indienen bij de gemeente waarin uw bedrijf gevestigd is. Indien u in de bevestigingsmail op de betreffende link heeft geklikt is de melding definitief en wordt hij doorgestuurd naar de gemeente.

Situatie per 1 januari 2008
Vanaf 1 januari 2008 heeft u nog te maken met de navolgende besluiten:

* Besluit Landbouw milieubeheer

* Besluit Glastuinbouw

* Besluit mestbassins milieubeheer

* Activiteitenbesluit

De volgende besluiten worden ingetrokken:


* Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer
* Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer
* Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer
* Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer
* Besluit jachthavens

* Besluit opslaan in ondergrondse tanks 1998
* Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer
* Besluit tandartspraktijken milieubeheer
* Besluit tankstations milieubeheer

* Besluit textielreinigingsbedrijven milieubeheer
* Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer
* Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer

Nog vragen?
Heeft u nog vragen? Kijk op http://aim.vrom.nl voor meer informatie, of neem contact op met de milieuadviseurs (afdeling Bouwen, Wonen en Milieu; tel: 026 3260378 / 026 3260379) van de gemeente Lingewaard.