Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

TANGOMAGIA FESTIVAL
10th international tango festival
o.a. Panta Rei (multimedia danstheater productie)
live muziek: Tanghetto (Argentijns elektronisch tango orkest) show: Matias Facio en Kara Wenham (maestros uit Argentinië) vj Valeria Marraco (videodance project uit Argentinië) / dj Constantin Rüger Melkweg · wo 26 dec · 20.30 uur · 32,00 (geen verpl. lidm.)

De tiende editie van het Tangomagia festival toont de wereldwijde ontwikkelingen in de laatste tien jaar, met een selectie van artiesten die van groot belang zijn voor de tango. Dit jaar ligt de nadruk op de jonge generatie en vernieuwende stromingen in de tango. Het avondvullende programma laat de wegen zien die de tango nu inslaat, met nieuwe dansparen en nieuwe projecten zoals tango fusion, elektronische tango, interactieve tango, en een videodance project met VJ.

Op de openingsavond van het festival speelt het
Argentijnse elektronische tango orkest Tanghetto live in de Melkweg. Daarnaast is vanavond ook de
premiere van Panta Rei, een multimedia danstheater productie met fusion van tango en moderne dans.
Voor het Tangomagia festival zijn dit jaar vijf
wereldberoemde dansparen (maestros) uit Argentinië uitgenodigd, waarvan de Argentijnse danspaar Matias Facio en Kara Wenham vanavond hun show zullen
opvoeren.

Tangomagia festival is ontstaan in 1998 als een relatief klein festival met enkele honderden bezoekers. Tien jaar later is het festival uitgegroeid tot een van de bekendste en grootste tangofestivals ter wereld. Het evenement trekt duizenden bezoekers uit binnen en buitenland, en heeft Amsterdam naast Buenos Aires op de kaart gezet als internationale tangostad. Het festival fungeert al 10 jaar lang als `coming out' podium voor dansparen en orkesten die vervolgens wereldfaam hebben verworven.

Tussen kerst en oud & nieuw kunnen de vele bezoekers uit binnen en buitenland dagelijks dansen, kijken en genieten van live muziek, tango optredens en tango dj's op een aantal mooie locaties: naast de Melkweg vindt het festival ook plaats in de Beurs van Berlage, De Duif en Hotel Arena. Zie voor het volledige programma www.tangomagia.com



Ingezonden persbericht