Evangelische Omroep

Nr. 247

Hilversum, 12 december 2007

SPECTACULAIRE LEEUWENAVONTUREN IN NIEUWE SPEELFILM PRIDE Uitzending: tweede kerstdag, 15.00 uur op Z@pp, Ned 3. Nu ook verkrijgbaar op dvd!

De EO zendt tweede kerstdag de nieuwe speelfilm Pride uit. Een spannend avontuur voor het hele gezin, verteld door 'echte' leeuwen. Midden in de ongerepte natuur van Oost-Afrika ontdekken leeuwenwelpjes Suki en Linus de grote wereld. Maar dan wordt de rust van de troep verstoord door een aanval van een troep leeuwen... Hoe zal dat aflopen? Pride wordt uitgezonden op 26 december om 15.00 uur op Z@pp (Nederland 3) en is verkrijgbaar op dvd via www.eo.nl/shop en bij de reguliere boekhandel.

In Pride volgen we een hele leeuwentroep, met name de leeuwenwelpjes Suki en Linus. Suki is de dappere leeuwin die in alles avontuur ziet. Deze kleine brutale vlegel neemt haar broertje steeds op sleeptouw. Linus doet op zijn manier zijn best om zusje Suki bij te houden. Suki heeft, integenstelling tot de meeste leeuwen, een hekel aan geweld. Dat geeft problemen als ze moet gaan jagen om eten voor de groep te regelen. Daarnaast komt ze nog verder van de groep te staan door welpjes te krijgen van een vijandige leeuw. Kan de band tussen Suki en de leeuwentroep ooit nog herstellen?

Recensie
Pride zit tussen een natuurdocumentaire en een Disney-film in, en heeft van beide de voordelen genomen. Regisseur John Downer en zijn crew filmden bijna een jaar in de Oost-Afrikaanse Serengiti temidden van troepen leeuwen. Dat resulteerde in prachtige sfeerbeelden van de ondergaande zon, een kudde zebra's of gnoes en slome krokodillen, rustig afgewisseld met sentimentele en intieme scènes tussen moeder en kind of broer en zus. Het is de makers gelukt geen kopie te worden van 'The Lion King'. Deze film is anders, volwassener en vaak ook grappiger. Pride is een zeer geschikte en leuke film om met het hele gezin te gaan kijken.

Noot voor redactie,