Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 25 december

Fryslân, 26-12-2007 o Politieberichten van maandag 24 december 11.00 uur t/m dinsdag 25 december 11.00 uur

Hilaard: politie onderzoekt diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een grijze Volkswagen Golf met kenteken VX-88-GD. De niet afgesloten auto werd in de nacht van zondag op maandag vanaf een parkeerplaats aan de Van Aylvaleane weggenomen. De 21-jarige eigenaresse uit Hilaard heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: man valt fiets
De politie heeft maandagmiddag hulp verleend aan een fietser die op de Wiekslag door onbekende oorzaak ten val was gekomen. De fietser, een 85-jarige inwoner van Heerenveen, kwam daarbij op zijn hoofd terecht. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Wolvega: ruit woning vernield
De politie onderzoekt de vernieling van een ruit van een woning aan de Lijsterstraat. De 39-jarige bewoonster zat omstreeks 14.30 uur in de woonkamer van haar woning toen ze ineens een harde knal hoorde. Een thermopane raam van de woonkamer bleek met een steen te zijn vernield. De bewoonster rende meteen naar buiten, maar zag daar niemand. Kort daarop verschenen vier jongens in de leeftijd van 11 tot 13 jaar, maar het was niet duidelijk of deze iets met de vernieling te maken hadden. Eventuele getuigen worden verzocht zich via 0900-8844 bij de politie te melden.

Heerenveen: aanhouding bezit drugs
De politie heeft maandagavond een 17-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden wegens het bezit van GHB. De politie hield de verdachte aan nadat tijdens een surveillance werd geconstateerd dat op de Oude Koemarkt vuurwerk werd afgestoken. De verdachte liep de surveillerende agenten op het Breedpad tegemoet en werd staande gehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid GHB en werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Lemmer: onder invloed
De politie heeft dinsdag omstreeks 01.15 uur op de Visserburen een 22-jarige inwoner van Rutten staande gehouden die onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 560 ug/l. Aangezien het een beginnend bestuurder betrof, werd zijn rijbewijs in beslag genomen en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gorredijk: bestuurder onder invloed vlucht
De politie heeft dinsdag omstreeks 01.30 uur een 27-jarige automobilist uit Gorredijk aangehouden die zich probeerde te onttrekken aan een alcoholcontrole. Surveillerende agenten zagen de man op de Hoofdstraat tegen de voorgeschreven rijrichting in rijden en wilden de man staande houden. De man negeerde echter een stopteken en reed met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging werd de auto zonder bestuurder aangetroffen op een parkeerplaats aan de Jan Eisingastrjitte. Vlak daarbij vonden de agenten de bestuurder liggend in de bosjes. Deze werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Gezien de uitslag van de ademanalyse, 730 ug/l, werd het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Joure: auto over de kop
De politie heeft dinsdag omstreeks 04.30 uur een ongeval afgehandeld op de Midstraat. Een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden was daar met zijn auto op een paal gebotst en vervolgens met zijn voertuig over de kop geslagen. Hij moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd, waarna hij voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Omdat vermoed wordt dat de man had gedronken, werd daar een bloedproef afgenomen. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Harlingen: inbraak winkel
De politie onderzoekt de inbraak in een winkel aan de Spoorstraat. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men het pand binnen via het dak, waarna een relatief gering maar nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. Een 47-jarige inwoonster van Harlingen deed aangifte. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Berlikum: woningbrand
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag assistentie verleend bij een woningbrand aan de Wiersterdyk. Een omwonende meldde rond 03.00 uur dat er in een schuur achter een woning een brand woedde. De brand sloeg al snel over naar de woning, waar op dat moment de 62-jarige bewoner nog lag te slapen. Deze kwam echter juist op het moment dat de brandweer hem uit zijn woning wilde halen naar buiten. Gezien het risico dat de brand naar andere panden zou overslaan, haalde de politie omwonenden uit hun woning en gasten uit een nabij gelegen pension. Zij werden voor zover nodig opgevangen in onder meer de The Dance Factory, die door de eigenaar daarvoor ter beschikking was gesteld. De brandweer is vrijwel de gehele nacht in touw geweest om de brand te blussen. De woning ging daarbij geheel verloren. De technische recherche zal nog onderzoek doen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Sneek: inbraak winkel
De politie onderzoekt de inbraak in een winkel aan de Molenkrite. In de nacht van maandag op dinsdag werd van het pand aan ruit vernield waarna vervolgens onder meer een beeldscherm werd weggenomen. Een 24-jarige inwoner van Sneek deed aangifte

Marrum: diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een auto die in de nacht van maandag op dinsdag werd weggenomen van het erf van een woning aan de Miedweg. Het betrof een witte Volkswagen Caddy met het kenteken 17-VG-DS. Een 33-jarige inwoner van Marrum deed aangifte.