Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 26 december

Fryslân, 26-12-2007 o Politieberichten van dinsdag 25 december 11.00 uur tot woensdag 26 december 11.00 uur

Vrouwenparochie: inbraak kantoor
De politie onderzoekt een inbraak in een kantoor van een bedrijf aan de Vrouwbuurstermolen. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men het pand binnen door een deur te forceren, waarna een geldbedrag van enkele honderden euros werd weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Vrouwenparochie deed aangifte.

Sneek: onder invloed
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Leeuwarderweg een 21-jarige Leeuwarder staande gehouden die onder invloed een auto bestuurde. De man moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan, met 540 ug/l. Aangezien het hier een beginnend bestuurder betrof, werd daarop zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Appelscha: hooibrand
De politie onderzoekt de brandstichting in een baal hooi woensdag rond middernacht bij een boerderij aan de Drentseweg. De brand werd door de brandweer geblust. De 48-jarige eigenaar van de boerderij is de afgelopen maanden al vaker slachtoffer geworden van vernieling doordat pakken kuil (veevoer) werden kapot gesneden. De inhoud van de pakken werd daardoor onbruikbaar.

Witmarsum: brievenbus vernield, post verloren gegaan
De politie onderzoekt de vernieling van een TNT-brievenbus aan de Oosterstraat. Woensdag omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van de vernieling. De bis bleek met een zwaar stuk vuurwerk te zijn vernield, waarbij de in de bus aanwezig poststukken verloren gingen. Door de kracht van de explosie beschadigde een wegvliegend deel van de bus een geparkeerde bestelbus.

Leeuwarden: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft woensdagmorgen vroeg drie inwoners van Lemmer van 29, 25 en 28 jaar aangehouden. De drie worden er van verdacht op de Pieter Stuyvesantweg in verschillende portieken van flats in totaal minimaal zeven ruiten te hebben vernield. Na de melding trof de politie de drie mannen, die flink hadden gedronken, op de Drachtsterweg aan. Eén van de verdachten had een bloedende wond aan zijn hand. Ze werden allen naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Gorredijk: inbraak winkel
De politie onderzoekt de inbraak in een winkel aan de Hofland, die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. Van het pand werd een ruit vernield, waarna tientallen flessen sterke drank werden weggenomen. Een 56-jarige inwoner van Gorredijk deed aangifte.