Ministerie van Defensie

ACTUEEL

25-12-2007 23:14

AUSSIES BASKETBALLEN TEGEN âREUZENâ

Militairen van de Australische Reconstructie Taakgroep verzamelden zich op kerstavond samen met Nederlanders en Amerikanen in een hangar op Kamp Holland voor een speciale kerstdienst - Foto: Captain Cameron Jamieson

Ter gelegenheid van de kerstviering in Tarin Kowt hebben de Nederlandse troepen het in een basketbalwedstijd opgenomen tegen hun Australische collegaâs op Kamp Holland.

Volgens de Australische captain Jameson keken zijn landgenoten uit naar de wedstrijd waarvoor ze Nederland hadden uitgenodigd. âWe zouden ze laten kennismaken met basketballâ, aldus Jameson, die al snel terugkrabbelde âomdat het allemaal enorme reuzen zijn.â Cricket was misschien een beter idee geweest.

Er zijn een paar honderd Australiërs gelegerd in Tarin Kowt. Behalve de wedstrijd komen de militairen de kerstdagen door met een barbecue en de traditionele kerkgang. Ook de ontvangen post wordt gretig geopend.

Voor enkele Australiërs was het de eerste witte kerst. Al waren het slechts de sneeuwtoppen van de bergen die het idyllische beeld gestalte gaven.

Gerelateerde links:
Bijdrage Australië