Politie Haaglanden

persberichten 26 december

Haaglanden, 26-12-2007

Woninginbreker aangehouden
Den Haag Politieagenten konden 1e Kerstdag om 04.00 uur nabij een woning aan de Stortenbekerstraat een 20-jarige Hagenaar aanhouden. De man werd betrapt op het moment dat hij inbrak in een woning aan de Stortenbekerstraat. Een mede verdachte wist te ontkomen. De man werd ingesloten voor nader verhoor.

Man brengt boef naar het politiebureau
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar bracht Kerstavond om 18.30 uur een boef naar het Politiebureau. De man miste na het bezoek aan de moskee zijn jas. In een restaurant nabij de Van Miereveltstraat zag hij een 30-jarige Hagenaar die zijn jas aan had. De man bedacht zich geen moment en greep de verdachte bij zijn revers en leverde hem af aan het bureau.

Verdachten vernielen kerstboomverlichting
Den Haag Politieagenten zagen 1e Kerstdag dat de kerstboom op het Prins Hendrikplein flink heen en weer bewoog. Dat kwam door twee Hagenaars van 27 en 28 jaar die probeerden de kerstboom omver te trekken. Zover lieten de agenten het niet komen en hielden beide Hagenaars aan. De verlichting van de kerstboom raakte defect. De Hagenaars moeten de schade vergoeden.

Dubbel pech
Den Haag Politieagenten zagen 1e Kerstdag een 35-jarige inwoner uit Leimuiden op de Mangaanstraat bij zijn auto staan. De agenten zagen dat de motorkap openstond. Nadat de agenten de man aanspraken bleek dat hij flink onder invloed was. De man moest van Roelofarendsveen naar Noordwijkerhout en raakte onderweg het spoor bijster. Dat was niet zo verwonderlijk. Hij blies aan het bureau 1095 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Gelukkig Nieuwjaar
Den Haag Twee jongens uit Den Haag (14 en 15) jaar dachten Kerstavond op een eenvoudige manier aan geld te komen. Zij gingen met valse nieuwjaarskaartjes van een regionale krant langs de deur. Bij het aan bellen bij een woning aan de Westduinweg ontdekte de bewoonster dat het niet de echte bezorgers waren. Zij kon toevallig de reguliere bezorger en belde direct de vader van de echte bezorger die de jonge oplichters wist te achterhalen. De jongens hadden circa 100 euro opgehaald. Beiden krijgen een proces-verbaal. Ook in Voorburg trachtte twee jongeren (15 en 18) op 1e Kerstdag via valse voorwendselen nieuwjaarsfooien op te halen. Zij belden bij woningen aan de Sint Martinuslaan aan. Ook hier wekte het tweetal argwaan nadat een van de bewoners de jongeren niet herkenden als hun vaste bezorgers. Ook zij kregen een proces-verbaal.

Autodieven aangehouden
Den Haag Politieagenten konden Kerstavond om 21.00 uur twee Hagenaars (19) aanhouden die op de Erasmusweg in een gestolen auto reden. De jongens vielen op door hun agressieve rijgedrag. Na een korte achtervolging kon het tweetal worden aangehouden.

Politie zoekt getuigen reeks vernielingen
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een reeks vernielingen aan geparkeerde personenautos. Zowel aan het Nassauplein als aan de Bankastraat werden in de 1e Kerstnacht van circa 20 autos de spiegels kapot getrapt. Van de daders ontbreekt elk spoor. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten, of kent u deze wellicht? Belt u dan met de recherche van Bureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Agressieve verdachte aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden 2e Kerstdag kort na middernacht een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man brak in een auto aan de Tienhovenselaan in en nam daarna de benen. Nadat politiepersoneel de man had achterhaald, bedreigde en bespuwde hij de agenten. Met veel moeite kon de compleet door gedraaide arrestant worden overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Ontevreden klant
Den Haag Politiepersoneel moest 2e Kerstdag om 05.00 uur bemiddeld optreden bij een prostituee aan de Doubletstraat. Een 35-jarige klant vond achteraf dat hij te weinig waar voor zijn geld had gekregen. Een bemiddeld gesprek tussen de 28-jarige vrouw en haar klant leverde niets op. De man verliet ontevreden over de afloop van het gesprek en zijn uitje de Doubletstraat.

Flappie ontsnapt aan kerstdiner
Rijswijk Kerstavond wist Flappie uit de poten van een tekkel te blijven. Een 32-jarige inwoonster uit Delft liet haar tekkel Boris uit in het Elsenburgerbos waar hij achter een konijn aan ging. Het konijntje verstopte zich in een konijnenhol. Boris was zo fanatiek dat hij ook het konijnenhol inkroop en er vervolgens niet meer uit kon. Hondengeleiders van de Politie wisten Boris niet uit het holletje te halen. De brandweer moest er met een flinke schep aan te pas te komen om Boris uit zijn benarde positie te bevrijden. En Flappie? Die kroop diep in zijn holletje en liet zich niet meer zien.

Verdachten woninginbraak aangehouden
Rijswijk De politie kreeg 1e Kerstdag om 22.45 uur een melding van een woninginbraak in een woning aan de Serre. Een getuige meldde dat drie personen met gedoofde verlichting waren weggereden in de richting van de Boogaard. Politieagenten die een onderzoek instelden zagen op de Prinses Margrietsingel een auto rijden die aan een controle werd onderworpen. In de auto zaten drie Hagenaars (18-19 jaar). In de auto troffen de agenten diverse goederen (cashgeld en sieraden) aan die bij de woninginbraak aan de Serre waren weggenomen. De verdachten werden voor nader verhoor ingesloten.

Politie zoekt eigenaar fiets
s-Gravenzande De politie is op zoek naar de eigenaar van een damesfiets, merk Altra Prisma. In de nacht van vrijdag 21 december op zaterdag 22 december betrapte de politie twee jongeren die de fiets op het ijs van het water aan de Koningin Julianaweg gooiden. De jongeren konden zij aanhouden. De eigenaar van de damesfiets is echter niet bekend. Bent u genoemde fiets kwijt? Doet u dan vooral aangifte aan het Bureau Westland.

Beginnend bestuurder in de fout
Delft Voor een 28-jarige automobilist uit Nootdorp begon Kerst in mineur. De man reed 1e Kerstdag om 02.00 uur over de Kleveringweg en werd door agenten gecontroleerd. De man, een beginnend bestuurder, had te veel gedronken en blies 590 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij moest lopend verder.

Onder invloed tegen boom
Zoetermeer Een 37-jarige automobilist uit Zoetermeer botste 1e Kerstdag om 03.00 uur met zijn auto tegen een lichtmast op de Van Leeuwenhoeklaan. De man had te veel gedronken en moest mee naar het bureau. Hij blies dusdanig veel dat het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kon met een proces-verbaal op zak, lopend verder.

Nat pak
Zoetermeer Een 18-jarige automobilist uit Zoeterwoude belandde 1e Kerstdag met zijn auto in het water aan de Voorweg. De man raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed het water in. Zijn medepassagiers kwamen, zij het met een nat pak, met de schrik vrij.

Burenruzie leidt tot vuurwerkvondst
Zoetermeer - Een 27-jarige Zoetermeerder zorgde 1e Kerstdag om 22.15 uur voor overlast bij zijn buren. De man gooide vanaf zijn balkon vuurwerk en nadat een van zijn buren bij de politie had geklaagd troffen agenten bij de veroorzaker een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. De man verklaarde dat hij het vuurwerk voor 200 euro in België had gekocht. Het vuurwerk (twee grote tassen vol) namen de agenten in beslag. De man kreeg een proces-verbaal. Politie Haaglanden heeft tot op heden ruim 3000 kilo aan illegaal vuurwerk opgespoord.