Politie Utrecht

Persberichten Eemland Noord, 13.00 uur

Utrecht, 26-12-2007

Vernielertjes aangehouden

SOEST Maandag 24 december vernielden een aantal kinderen op de Gerrit van der Veenstraat een schommel. Twee jongens zijn aangehouden.

Om 12.30 uur kreeg de politie de melding van de vernieling en ging ter plaatse. Daar troffen agenten een groepje kinderen aan. Zij bleken met sterretjes te spelen en daarmee het plastic van een schommel te hebben vernield. Een 10-jarige en een 12-jarige jongen uit Soest zijn aangehouden. In overleg met de ouders is afgesproken dat de 12-jarige jongen een alternatieve straf (HALT) krijgt.

Onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 december hield de politie op de Westsingel een man aan die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 03.05 uur controleerden agenten een 21-jarige automobilist uit Bunschoten op de Westsingel. Bij de blaastest bleek dat de Bunschoter te veel alcohol had gedronken waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 535 ug/l in zijn lichaam had. Omdat de 21-jarige man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen en werd proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

BAARN In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 december raakte een 42-jarige inwoner van Baarn zijn rijbewijs kwijt.

Om 02.30 uur controleerden agenten een 42-jarige automobilist op de van Heemstralaan. Een eerste blaastest gaf aan dat de bestuurder uit Baarn te veel alcohol had gedronken. Hij had achter het stuur gezeten met een vrouw en twee kleine kinderen als passagiers. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de 42-jarige man 705 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de wettelijk toegelaten hoeveelheid. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingenomen.