Politie Noord-Holland-Noord

Man door misdrijf om het leven gekomen, politie stelt onderzoek in

Enkhuizen, 26-12-2007 o Gistermiddag op dinsdag 25 december, omstreeks 16.30 uur hebben familieleden in een woning aan de Gerrit Stapelstraat het levenloze lichaam van de 60-jarige bewoner aangetroffen.

De man zou op eerste kerstdag om 11.00 uur aanwezig zijn bij een familiebijeenkomst in Alkmaar vanwege de kerst. Toen hij daar niet was komen opdagen zijn familieleden op onderzoek uit gegaan. Ze troffen de man in zijn woning aan. Hij is door een geweldsmisdrijf om het leven gekomen. Zijn auto bleek gestolen te zijn.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd en is begonnen met een uitgebreid forensisch onderzoek op de plaats van het delict. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Er zal donderdag 27 december sectie worden verricht op het lichaam van het slachtoffer. De man is waarschijnlijk al op kerstavond 24 december om het leven gebracht. Een ieder die informatie over dit misdrijf kan verschaffen, of verdachte omstandigheden heeft gezien rond 24 december in de buurt van de Gerrit Stapelstraat, wordt verzocht te bellen met het onderzoeksteam in Hoorn: 0900-8844.