Politie Drenthe

Woensdag Tweede Kerstdag

Assen, 26-12-2007

Politie zoekt getuigen overval supermarkt
MEPPEL Op maandagmiddag 24 december rond 15.15 uur is een supermarkt aan de Grote Akkerstraat overvallen. De caissière moest onder bedreiging geld afstaan. De daders is er vervolgens vandoor gegaan met een niet nader te noemen geldbedrag. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie kort daarna een man aangehouden op verdenking van de overval. Al snel bleek echter, dat hij niets met de overval te maken had. De politie is nog zoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 07-205450)

Graffiti spuiters aangehouden
ASSEN Maandagmiddag hebben agenten twee jongens van 15 en één van 18 jaar oud uit Assen aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti. De jongens zouden met verf op het viaduct hebben gespoten en dit werd gezien door surveillerende agenten. De jongens zijn op het bureau verhoord. Zij kregen een bekeuring mee naar huis. (BPS 07-205435)

Man aangehouden
COEVORDEN De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een melding dat er een ruit was vernield bij een winkel aan de Sallandsestraat. Toen zij ter plaatse kwamen, kregen ze een melding van een inbraak bij een kapperszaak aan de Bentheimerstraat. Daar wisten zij een 21-jarige man uit Coevorden aan te houden op verdenking van inbraak. Hij had onder meer tondeuses, scharen en aanstekers weggenomen. Deze man voldeed aan het signalement van de verdachte van de vernieling van de winkelruit. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-205679)

Jongeman aangehouden wegens mishandeling portier ROLDE De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 17-jarige man uit Rolde aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongeman zou een portier van een zalencentrum aan de Hoofdstraat hebben geslagen. Dit gebeurde toen de portier twee mensen (de 17-jarige jongen was één van die mensen) uit elkaar wilde halen tijdens een ruzie.. De portier doet aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-205686)

Politie zoekt getuigen mishandeling
NIEUW AMSTERDAM Een 16-jarige jongen uit Dalen deed maandag aangifte van mishandeling. Hij zou in de nacht van zondag op maandag zijn geslagen in zijn gezicht. Hij stond op het punt om de bus in te stappen toen een andere jongen hem vroeg wat hij moest. Vervolgens kreeg hij een klap in zijn gezicht en kwam kort daarna in de bus weer bij kennis. Hij is naar de huisarts geweest en die constateerde dat hij een hersenschudding had. De politie vraagt getuigen zich te melden. (BPS 07-205456)

Huiselijk geweld
EMMEN Agenten hebben dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 29-jarige vriendin uit Emmen mishandeld. De werd in een woning in Assen aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-205606) ASSEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 38-jarige vriendin uit Assen hebben mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-205687)

Politie houdt man aan wegens mishandeling
ROLDE Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige man uit Gieten aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou een 17-jarige jongen uit Rolde hebben mishandeling aan de Hoofdstraat. De man uit Gieten is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-205684)

Aangiftes opgenomen van inbraken
PATERSWOLDE Maandag werd aangifte gedaan van inbraak bij een school aan de Brinkhovenlaan. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. Onbekenden hebben de kluis weggenomen. (BPS 07-205396) EMMEN De politie onderzoekt een inbraak bij een school aan de Geuzingerbrink. Er zijn onder meer computers weggenomen. Namens de school is aangifte gedaan. (BPS 07-205603)

Aanrijding met ernstig letsel
EES In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een 40-jarige motorrijder uit Eesergroen ernstig gewond bij een aanrijding op de N34. De man kwam uit de richting van Ees en reed in de richting van Borger toen hij door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht kwam. Daar botste hij op een uit tegengestelde richting komende 35-jarige man uit Hoogezand. Deze bestuurde een truck met oplegger. De motorrijder kwam hierna ten val. Hij werd met ernstig been- en armletsel overgebracht naar het UMCG. Een mobile medisch team en ambulancepersoneel verleenden assistentie. Uit onderzoek door de verkeersongevallen analysedienst van de politie is gebleken, dat de motorrijder de maximum snelheid van 80 kilometer per uur ruim overschreden moet hebben. De rijbaan van de N34 tussen Borger en Ees moest langere tijd afgesloten worden. (07-205554)

Politie bekeurt alcomobilist
HIJKEN Maandagmiddag bekeurde de politie een 37-jarige inwoner van Hijken. De man reed in zijn auto over de Drift toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 310 ug/l. (07-205467)

Politie slingert snelheidsovertreders op de bon

ERM Maandag werd het rijbewijs van een 21-jarige Amsterdammer ingevorderd en werd hij bekeurd. Hij reed met een snelheid van 155 km/u als autobestuurder over de N34 waar een snelheid van maximaal 100 km/u toegestaan is. (07-205488)
ERM Een 49-jarige Emmenaar was hetzelfde lot beschoren. De man reed ter plaatse met een snelheid van 152 km/u. Ook hij werd bekeurd en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-205493)

Vernieling en poging autodiefstal
HOOGEVEEN Een 73-jarige vrouw uit Elburg trof dinsdagavond haar auto vernield aan. Ze had deze dinsdagmorgen aan het Stationsplein geparkeerd. Bij aantreffen bleek dat een portierslot, de koplampen, het dashboard en het contactslot vernield waren. Tevens waren de kentekenplaten en de tankdop verwijderd. (07-205661)

Woninginbraken
PATERSWOLDE Dinsdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Groningerweg. Tussen 10.30 en 13.30 uur werd een uitzetraamkozijn vernield waarna de dader binnen kon komen. Een laptop werd ontvreemd. (07-205424)

SMILDE Woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Rebenscheidtstraat. Tussen 16.30 en 21.00 uur werd een raamkozijn opengebroken en werd in de woning een portemonnee met een onbekend geldbedrag weggenomen. (07-205633)

Bedrijfsinbraak

MEPPEL Tussen zaterdag 22 december om 12.00 uur en maandag 24 december om 18.00 uur werd er ingebroken in een loods van een bedrijf aan de Ezingerweg. Nadat het gaas van een hekwerk en daarna een afgesloten loodsdeur werden vernield waarna de daders in het bedrijf konden komen, werden daar meer dan honderd vrachtautobanden op velg weggenomen. Tevens werden er losse banden weggenomen. De schade loopt in de tienduizenden euros. (07-205320)

Politie bekeurt man voor niet voldoen aan bevel of vordering EMMEN Een 39-jarige Emmenaar werd dinsdagavond bekeurd voor het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. De man bevond zich bij een woning aan de Prof. Elemastraat waar, na een vechtpartij in deze woning, de hulp van de politie was ingeroepen. Om de rust terug te laten keren werd aan de Emmenaar, die tijdens een ruzie in de woning een klap in zijn gezicht opliep, gevraagd te vertrekken. De man, die onder invloed van alcohol was, wilde verhaal halen bij de dader die zich in de woning bevond. Omdat hij niet wilde vertrekken werd hij aangehouden en ingesloten op het bureau. Na uitslapen van zijn roes betuigde hij spijt en werd woensdagochtend in vrijheid gesteld. (07-205659)

Politie neemt illegaal vuurwerk inbeslag
NIEUW AMSTERDAM In een schuur bij een woning aan de Ringlaan heeft de politie maandag illegaal vuurwerk inbeslaggenomen. De 47-jarige bewoner deed vrijwillig afstand van o.a. lawinepijlen, crackers, nitraatbommen en strijkers. (07-205494)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.