Auto's raken van de weg en slaan over kop

Nistelrode/Boxmeer, 26-12-2007

- De auto van een 21-jarige man uit Zweden is maandagmiddag op de A50 van de weg geraakt en in de berm over de kop geslagen. De auto kwam in een weiland tot stilstand.

Zowel de bestuurder als een 14-jarige passagier uit Leeuwarden konden op eigen kracht uit de auto komen. Zij zijn ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. Zij bleken echter met de schrik te zijn vrijgekomen. Volgens de bestuurder werd hij op de rijbaan richting Oss gesneden door een onbekend gebleven bestuurder, waardoor hij een abrupte stuurbeweging had gemaakt om een aanrijding te voorkomen. Daardoor was hij van de weg geraakt. De auto was total-loss.

- Boxmeer - Door onbekende oorzaak raakte de auto van een 21-jarige man uit Helmond dinsdagochtend in de middenberm van de A73. Hij reed richting Venlo. Door een stevige stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur en komt hij in een droge sloot langs de rijksweg terecht. Daar sloeg hij meerdere keren over de kop alvorens tot stilstand te komen. De brandweer moest eraan te pas komen de man uit zijn voertuig te bevrijden. Door de bemanning van een trauma-helicopter werd medische hulp verleend. De bestuurder is met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen. De technische verkeersdienst van de politie stelde een onderzoek in. De auto raakte total-loss.