Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 26 december 2007 (tweede Kerstdag)

Zaanstreek-Waterland, 26-12-2007 o Vechten in coffeshop en verdachte steekpartij aangehouden

Verdachte steekpartij aangehouden

Purmerend, zondag 23 december 2007.

De politie heeft een 29-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van een steekpartij op de Meteorenweg. Op 7 oktober, 's morgens rond kwart voor één werd een 26-jarige bewoner van de flat in de toegangshal meerdere malen gestoken. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij voor behandeling werd opgenomen. De dader, een bekende van het slachtoffer, wist na zijn daad te ontkomen. De recherche deed onderzoek en de officier van justitie gelastte de aanhouding van de verdachte Purmerender. De man werd bij diverse bezoeken aan plaatsen waar hij mogelijk zou verblijven niet aangetroffen. Zondag werd de man in Amsterdam aangehouden. De verdachte werd maandag voorgeleid bij de rechter commissaris die besliste dat de man langer vast blijft zitten.

Steekvlam

Purmerend, maandag 24 december 2007, 15:30 uur.

De politie onderzoekt een mishandeling waarbij een 13-jarige jongen uit Purmerend gewond is geraakt door een steekvlam. De jongen bevond zich op de skatebaan aan het Rietsingelpad achter winkelcentrum De Gors. Daar werd de jongen vermoedelijk met een spuitbus in het gezicht gespoten waarvan het drijfgas was aangestoken. De daders zouden twee onbekende wat oudere jongens zijn die na de mishandeling zijn weggerend. Bij de Eerste Hulp in het ziekenhuis werden eerste graads verbrandingen in het gezicht geconstateerd en mogelijk is het hoornvlies van een oog beschadigd. Wenkbrauwen en wimpers waren weg geschroeid. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Auto's verbrand

Purmerend, dinsdag 25 december 2007, 04:19 uur.

Twee auto's van een bewoner van Strandfontein zijn in de vroege ochtend van eerste Kerstdag afgebrand. De eigenaar verklaarde dat hij vier jaar geleden ook twee auto's kwijtraakte aan brandstichting. De brandweer heeft de voertuigen geblust. Een derde voertuig liep schade op door de brand. Forensische Opsporing doet onderzoek naar sporen van eventuele brandstichting.

Vechten in coffeeshop

Zaandam, dinsdag 25 december 2007, 09:47 uur.

De politie heeft een 49-jarige en een 32-jarige Zaandammer aangehouden als verdachten van mishandeling. Er was een melding gekomen dat er werd gevochten in een coffeeshop aan de Czarinastraat. Agenten troffen twee verdachten aan in de zaak die vervolgens werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De mannen verklaarden dat er over en weer klappen waren uitgedeeld maar dat zij geen aangifte tegen elkaar wilden doen omdat zij oude bekenden van elkaar waren. Met justitie zal worden besproken of er vervolging wordt ingesteld.

Drank en drugs

Volendam, dinsdag 25 december 2007, 22:24 uur.

De politie heeft een 26-jarige Volendammer aangehouden op de St. Jozefstraat wegens openbare dronkenschap. De man zou in een horecagelegenheid aan de Brugstraat diverse vrouwen hebben geslagen en de eigenaar van een café hebben bedreigd. De verdachte was door drankgebruik en vermoedelijk drugsgebruik niet benaderbaar of aanspreekbaar en verbaal zeer agressief. Na aanhouding werden met name de vrouwelijke politieambtenaren beledigd en bedreigd. Hiervan wordt aangifte gedaan en proces-verbaal opgemaakt. De Volendammer werd na onderzoek door een arts ingesloten en in de loop van de volgende dag na verhoor in vrijheid gesteld.