Time : 15:54:24
Date : 26 December 2007
Sender Name: Aegis Media Belgium

BELGACOM VERKOOPT EXTENSEO AAN DE GROEP AEGIS MEDIA BELGIUM

Belgacom Skynet en de Groep Aegis Media Belgium hebben een akkoord gesloten rond de overname van het bedrijf EXTENSEO door de groep AEGIS MEDIA BELGIUM. Dit akkoord is effektief vanaf 1 january 2008.

EXTENSEO, opgericht in 1998 door Michael Vandenhoofd en opgenomen in de groep Skynet in 2005, is de Belgische marktleider inzake Search Engine Marketing op search websites die in België hoofdzakelijk uit Google bestaat. Met een team van 15 specialisten is EXTENSEO gespecialiseerd op enerzijds het niveau van natuurlijke referenties of het optimaliseren van de websites van de "brands" (Search Engine Optimisation) en anderzijds op het niveau van het aankopen van gesponsorde adwords (Search Engine Advertising).

Daarnaast heeft de holding AEGIS MEDIA BELGIUM, doorheen zijn verschillende bedrijven CARAT, VIZEUM en de afdeling ISOBAR dat gespecialiseerd is in online communicatie, als primair objectief het zoeken naar de beste communicatiestrategieën voor zijn klanten in de traditionele en digitale media. De overname van EXTENSEO laat toe om zeer snel en efficiënt totale online oplossingen aan te bieden zodat de merken hun naamsbekendheid, de traffic naar hun website, hun e-commerce et uiteindelijk ook hun R.O.I. kunnen verbeteren.

We moeten specificeren dat ISOBAR, dat behoort tot de groep Aegis plc (het moederhuis van de Belgische groep Aegis Media), nummer 1 is op het niveau van digitale marketing (bron Recma); de groep anticipeerde al het toenemende belang van Search Engine Marketing in online mediaplanning door de overname van iProspect in 2004, leider in de VS van Search Engine Marketing en beschouwd als pionier in deze sector.

Anne Bataille, CEO van Aegis Media Belgium verklaart : "De digitale wereld bevindt zich in een hyper competitieve omgeving met als prioriteit de consument te bereiken die steeds vluchtiger wordt: de integratie van Search Engine Marketing dankzij een team van professionals, zal een essentiele meerwaarde geven om totale online oplossingen aan te bieden inzake display, virale marketing, e-commerce en om de return te meten. De overname van EXTENSEO en hun integratie in het departement online is een fundamentele fase in onze online ontwikkeling. Zeker wanneer men rekening houdt met het feit dat de investeringen in search in de VS 45% bedraagt van de totale online investeringen."

Jean-Charles Dekeyser, chairman van Skynet en Vice President van Belgacom verklaart :
"We kunnen ons enkel verheugen op de overname van EXTENSEO door de groep AEGIS MEDIA BELGIUM waar de core business gebaseerd is op strategisch advies rond de off- en online communicatiemiddelen. Dit laat ons ex-team EXTENSEO toe om te kunnen profiteren van hun grote ervaring en wereldwijde expertise inzake search; het is evident dat de aansluiting bij een wereldwijde groep, die eigenaar is van iProspect, een garantie is voor de medewerkers van EXTENSEO om zich te kunnen ontwikkelen in de meest gepaste omgeving."

Voor meer informatie :
Aegis Media Belgium:
info.belgium@aemedia.com - +32 (0)2 663 51 11

Belgacom Skynet Press Office:
press@belgacom.be - +32 (0)2 202 82 50 - +32 (0)475 22 22 00