Ingezonden persbericht

IVN Valkenburg aan de Geul
p/a Jozef Postmesstraat 16
6137 CK Sittard
www.ivn.nl/valkenburg
leonwillems@home.nl

Lezing over bijen en imkerij

De bijengroep van het IVN Valkenburg aan de Geul organiseert op woensdag 9 januari een lezing over bijen en imkerij. De bijeenkomst wordt gehouden in het verenigingslokaal van het IVN, gelegen in de kasteeltuin Oud-Valkenburg nabij kasteel Schaloen. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

Onze natuur zou bijzonder arm zijn als er geen bijen waren. Bijen hebben voor de mensheid altijd veel betekend. Zij leveren namelijk hoogwaardige producten: honing en was. Heel lang is honing de enige zoetstof geweest. Van het grootste belang zijn de bijen ook voor de bestuiving van planten, vooral van de planten, die aangewezen zijn op kruisbestuiving. In ruil voor nectar die zij uit de bloemen puren, krijgt de plant ruim stuifmeel aangeboden. 80% van onze fruitbomen en een groot deel van onze gewassen danken hun vruchten en voortbestaan aan deze nijvere insecten. De imkers van de kasteeltuin Oud-Valkenburg zullen met veel passie vertellen over hun liefde voor de honingbij. Overigens daalt het aantal imkers sterk, terwijl er eigenlijk juist meer bijenvolkeren nodig zijn voor de bestuiving van fruitbomen.

Meer informatie over de activiteiten van het IVN Valkenburg aan de Geul vindt U op www.ivn.nl/valkenburg of zijn verkrijgbaar bij secretaris Léon Willems, tel. 046-4524233, leonwillems@home.nl.

Met vriendelijke groet,

IVN Valkenburg aan de Geul
namens deze
Léon Willems
secretaris