Persberichten Eemland Zuid, 12.55 uur

Politie Utrecht, 26-12-2007

Onder invloed

AMERSFOORT Maandagavond 24 december hield de politie op de Amsterdamseweg een 31-jarige man uit Hoevelaken aan die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Het rijgedrag van de automobilist viel agenten op toen zij om 22.10 uur tijdens hun surveillance op de Amsterdamseweg reden. Zij gaven de 31-jarige man uit Hoevelaken een stopteken en lieten hem blazen. Toen bleek dat hij te veel alcohol had gedronken, hielden ze de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek bij ademanalyse dat hij 410 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verdachten aangehouden op gestolen bromscooter

AMERSFOORT In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 december hield de politie twee jongens aan die op een bromscooter reden met een valse kentekenplaat.

Om 01.50 uur zagen surveillerende agenten de scooter rijden met twee jongens er op. Navraag leerde dat het kenteken correspondeerde met die van een scooter die begin november was gestolen bij de Liendertseweg. De twee verdachten van 16 jaar en 18 jaar (beiden uit Amersfoort) zijn vervolgens aangehouden. De politie doet onderzoek hoe de jongens aan de kentekenplaat van een gestolen bromscooter zijn gekomen.