Persberichten Lekstroom, 12.50 uur

Politie Utrecht, 26-12-2007

Gewapende overval

HOUTEN Maandagavond 24 december is er een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Odijkseweg.

Om 18.05 uur kreeg de politie de melding. Even daarvoor waren twee mannen met bivakmutsen de zaak binnengekomen en hadden met een op een vuurwapengelijkend voorwerp een caissière bedreigd. Op het moment van de overval waren enkele klanten in de zaak aanwezig. De daders namen enkele kassalades mee uit de winkel en gingen er vandoor via de achterkant van de winkel. Een getuige zag vervolgens drie mannen met bivakmutsen voorbijlopen op de Edelhertakker. De daders zijn dus de wijk de Akkers ingelopen.

De twee mannen die in de winkel zijn gezien waren 1.80 à 1.90 meter groot. Beiden hadden een lichtgetinte huidskleur. Eén van hen droeg een donker zogenoemd Bomberjack en spijkerbroek. De politie van het district Lekstroom doet onderzoek naar de overval en roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Maandag 24 december heeft de politie een 47-jarige winkeldief uit Utrecht aangehouden.

Om 13.40 uur kregen agenten de melding dat de man was aangehouden bij een parfumerie aan de Passage. Hij had de zaak willen verlaten zonder een luchtje ter waarde van 111 euro af te rekenen. De politie nam de Utrechter mee naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt en de man is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld met een dagvaarding op zak.

Verdachte van openlijk geweld aangehouden

IJSSELSTEIN Maandagavond 24 december werd een 20-jarige man uit IJsselstein mishandeld op het Basiliekpad.

De man liep daar langs drie andere mannen waarvan hij er één van gezicht kende. Deze bekende had het slachtoffer beetgepakt en naar de grond gewerkt. Daar gaf hij het slachtoffer meerdere klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer is daarna snel naar huis gegaan, waarna de politie werd gealarmeerd. Onderzoek wees uit dat de dader een 19-jarige man uit IJsselstein zou zijn. Agenten gingen nog die avond bij hem aan de deur, maar troffen hem niet thuis. Dinsdagmiddag meldde de verdachte zich op het politiebureau. Hij is aangehouden voor mishandeling. De politie onderzoekt het openlijk geweld en roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernieler roept hulp politie in

HOUTEN Een 21-jarige man uit Zeist belde dinsdagochtend zelf met de politie nadat hij een ruit had vernield.

Om 05.55 uur belde de man met de politie. Hij verklaarde een ruit te hebben vernield aan het Onderdoor, maar daarbij zelf gewond te zijn geraakt. De politie ging snel ter plaatse en trof de 21-jarige man met een bebloede hand aan. Gelukkig vielen de verwondingen mee. De man had gedronken en was in de war. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Openlijk geweld

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 december kregen twee mannen bij de parkeerplaats aan de Koningshof trappen van enkele jongens.

Om 01.30 uur kreeg de politie de melding. Twee mannen van 20 en 22 jaar, beiden uit Lopik, liepen even daarvoor naar hun auto die geparkeerd stond bij de Koningshof. Ze kwamen enkele jongemannen tegen, waarvan één enkele trappen uitdeelde. Het 20-jarige slachtoffer kreeg een trap in zijn rug en de 22-jarige een trap tegen zijn hoofd. Toen de politie ter plaatse kwam, waren zowel de dader als de slachtoffers verdwenen. De slachtoffers deden later aangifte van het openlijk geweld. De dader was ongeveer 1.80 meter lang en droeg een zwart-wit-geblokte sjaal om zijn hoofd en een donkere jas. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).