Persberichten stad Utrecht, 12.55 uur

Utrecht, 26-12-2007

Tasjesdief aangehouden

UTRECHT- Een 19-jarige straatrover uit Nieuwegein is maandagmorgen 24 december aangehouden.

Omstreeks 6.30 uur kreeg de politie een melding van een straatroof op de W.A. Vultostraat. Een 21-jarige man uit Utrecht fietste daar in de richting van het Smaragdplein toen twee lopende mannen hem tegenhielden. Een van de mannen, de 19-jarige Nieuwegeiner eiste geld. Het slachtoffer pakte zijn portemonnee en de man pakte het aanwezige geld eruit. Vervolgens liepen de twee mannen weg. Het slachtoffer belde de politie die de omgeving afzocht. Korte tijd daarna hielden agenten de twee verdachten aan en namen hen mee naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat alleen de 19-jarige man uit Nieuwegein een rol had gespeeld in de beroving.

Mishandeling

UTRECHT- Een 18-jarige vrouw uit Vianen is maandagmiddag 24 december mishandeld door een nog onbekende vrouw.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw op het Radboudkwartier mishandeld was. De vrouw liep via de Catharijnesingel de trap op om naar het winkelniveau van Hoog Catharijne te gaan. Daar zaten twee meisjes op de trap en een meisje stond voor de trap. De vrouw besloot hierop een andere weg te nemen, waarop ze werd nageroepen. Een van de meisjes/vrouwen liep haar achterna en sloeg de vrouw op het Radboudkwartier tegen haar achterhoofd en trok aan haar haar. De twee andere meisjes trokken de dader van het slachtoffer weg. De dader liep vervolgens terug richting de trap.

Signalement van de dader: Meisje tussen de 15 en 18 jaar, blank, tussen de 150 en 155 cm lang, normaal postuur, zwart haar dat strak naar achteren zat in een knot, smal en langwerpig gezicht, bruine ogen. Ze had een moedervlek op haar voorhoof en kleine, gouden oorbellen in. Het meisje sprak Nederlands met een accent.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht centrum via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT- Een 31-jarige vrouw uit Utrecht is maandagmiddag 24 december aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie een melding dat personeel van een winkel aan het Smaragdplein een winkeldievegge had aangehouden die voor bijna 100 euro goederen had meegenomen zonder te betalen. Ter plaatse gekomen agenten namen de vrouw mee naar het politiebureau. Daar bleek de dat de vrouw een veelpleegster was. Ze werd in verzekering gesteld.

Pinpas van een ander op zak

UTRECHT- Een man, identiteit nog onbekend, is op maandagmiddag 24 december aangehouden omdat hij in het bezit was van een bankpas van een ander persoon.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat er mogelijk een winkeldief in de binnenstad liep. Agenten stelden een onderzoekje in en diverse winkeliers bleken de man gezien te hebben en sommigen hadden hem ook weggestuurd. Even later konden agenten de man in Hoog Catharijne aanhouden. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en was in het bezit van een bankpasje van een ander persoon. De man is in verzekering gesteld. De vreemdelingenpolitie doet onderzoek naar zijn identiteit.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Een 52-jarige man uit Utrecht is maandagmiddag 24 december op heterdaad aangehouden toen hij een fiets wilde stelen.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die op het Smaragdplein een man had aangehouden omdat hij hem een fiets had zien optillen en meenemen. De getuige liep de fietsendief achterna en hield hem aan. De politie nam de dader over en hij moest mee naar het politiebureau. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. De fietst werd teruggeven aan de eigenaar.

Doorrijden na verkeersongeval

UTRECHT- Een 54-jarige man uit Utrecht raakte maandagavond 24 december lichtgewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan het Westplein. Daar zou een fietser zijn aangereden. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige man op de grond aan. Hij was aangereden door een scooterbestuurder die vervolgens hard was weggereden in de richting van de Graadt van Roggenweg. De man had een schaafplek

en een pijnlijke heup.

Man aangehouden voor drugsbezit

UTRECHT- Een 27-jarige man is maandagavond 24 december aangehouden omdat hij drugs in zijn woning had liggen.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak in de Andreasstraat. Agenten gingen ter plaatse en doorzochten het huis omdat de dader (s) nog in de woning aanwezig zou (den) zijn. Ze troffen niemand meer aan. Wel waren veel spullen overhoop gehaald. In een kamer vonden de agenten een zakje met XTC-pillen aan. Een 27-jarige man werd hiervoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld. De politie heeft de woninginbraak in onderzoek.

Onder invloed

UTRECHT- Een 41-jarige inwoner van Vleuten is in de nacht van 24 op 25 december aangehouden omdat hij met te veel alcohol op zijn auto instapte.

Omstreeks 00.20 uur zagen agenten de man uit een horecagelegenheid aan de Meerndijk komen. De man stapte vervolgens in zijn auto, waarop de agenten hem staande hielden en lieten blazen. De man bleek te veel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 595 ug/l. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden voor heling

Een 24-jarige man is op dinsdagmorgen 25 december aangehouden op verdenking van heling.

UTRECHT- Omstreeks 4.40 uur reden agenten op de Fransiscusdreef en zagen een verdacht voertuig rijden. De auto reed de Huis te Zuylenlaan in, waarna de agenten het voertuig uit het oog verloren. Even later liepen twee mannen weg bij een garagebox, in de richting van de Prinses Irenelaan. In de garagebox in de Huis te Zuylenlaan troffen agenten het voertuig aan, met hierin verschillende inbreekwerktuigen. Het kenteken van de auto bleek niet voor te komen. Het kenteken dat in de vooruit van de auto stond wel. Het voertuig bleek gesignaleerd te staan. De agenten namen het voertuig en de inbraakwerktuigen in beslag. Even later reed een 24-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg de Huis te Zuylenlaan in. Deze man werd herkend als een van de mannen die even daarvoor bij de garagebox was weggelopen. Hij werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee jongens aangehouden voor vernieling bromfiets

UTRECHT- Twee jongens, in de leeftijd van 10 en 11 jaar, zijn dinsdagmiddag 25 december aangehouden omdat zij een bromfiets aan het vernielen waren.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat twee jongens aan de Klopdijk bezig waren met het vernielen van een bromfiets. Agenten gingen op de melding af en zagen inderdaad twee jongen die tegen een bromfiets aan het trappen waren. De twee werden aangehouden voor vernieling en meegenomen naar het politiebureau. In overleg met de ouders krijgen de jongens een STOP-reactie.

Verkeersongeval

UTRECHT- Een 18-jarige man uit Utrecht raakte dinsdagavond 25 december gewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Marco Pololaan. Een 18-jarige bestuurder van een scooter gaf op de kruising tussen de Afrikalaan en Marco Pololaan geen voorrang aan een van rechtskomende 18-jarige automobilist, ook uit Utrecht. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterbestuurder gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto-inbraak

UTRECHT- Een 14-jarige jongen en een 22-jarige man zijn dinsdagmiddag 25 december aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Huis te Zuylenlaan. Een getuige had een jongen en een man zien inbreken in een auto. De ter plaatse gekomen agenten zagen twee personen lopen die veel aandacht hadden voor geparkeerde autos. Ze voldeden aan het signalement en werden aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Wegens onvoldoende bewijs, zijn de twee weer in vrijheid gesteld.

Straatrover aangehouden

UTRECHT- Een 47-jarige man, woonplaats nog onbekend, is op dinsdagavond 25 december aangehouden voor straatroof.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding dat een man beroofd was van zijn mobiele telefoon. Het 21-jarige slachtoffer uit Woerden zat met een andere man te eten in de Stationstraverse toen zijn mobiele telefoon werd meegenomen. De telefoon lag naast de andere man. Deze rende de dief achterna en belde ondertussen de politie. De dader rende een gebouw aan de Catharijnesingel in. De ter plaatse gekomen politie kon de man in het gebouw aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld.