Gemeente Heerlen

Jeugdige voetballertjes beleven voetbalspel in alle facetten

Tweede Boardingsoccer Event Heerlen 2007

Iedereen is welkom bij het tweede FSG/Ben Mesters Boardingsoccer Event Heerlen op 27, 28 en 30 december. Meer dan 150 D, E & F-teams van bijna 20 voetbalverenigingen maken tijdens deze dagen hun opwachting in het sportcentrum Ben Mesters aan de Terweyerweg in de Heerlense Passart.

Het toernooi zal worden gespeeld op 3 boardingvelden. Het biedt de jeugdige voetballertjes de mogelijkheid om, intensief en met veel plezier, te voetballen. De bal is bijna nooit uit het spel en de kids kunnen zo het voetbalspel in alle facetten spelen en beleven. Het toernooi heeft bovendien een hoog "entertainment-gehalte". Alle voorwaarden zijn immers aanwezig om de toeschouwers een spetterend en attractief voetbalevenement aan te bieden. Tijdens de wedstrijddagen worden meerdere nevenactiviteiten georganiseerd zoals een workshop "Panna" en ballon-dart-toernooi. Voor meer informatie kijk ook op www.buurtsportheerlen.nl.

Dit jaar staat het Boardingsoccer Event Heerlen in het teken van de BuurtOnderwijsSport-projecten Heerlen (BOS-Heerlen) en de samenwerking met de Heerlense voetbalverenigingen. In de strijd tegen de toenemende bewegingsarmoede en overgewicht wordt zo de jeugd een moderner en attractieve sportaanbod aangeboden. Daarnaast is het een van de instrumenten dat wordt ingezet voor de sociale campagne "(L)EARN RESPECT, YES I WILL".

Het tweede FSG/Ben Mesters Boardingsoccer Event Heerlen 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerlen, het Europese URBAN II programma, de stichting DOEN, het Oranje Fonds, sportcentrum Ben Mesters, de sectie voetbal Heerlen en alle deelnemende voetbalverenigingen.

Gemeente Heerlen, 10 december 2007
Afdeling Communicatie
J. Munnichs, 045 - 560 48 56
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl