Persberichten 27/12 ochtend

Regio, 27-12-2007

Regio Woninginbraken Tussen kerstavond 24 december en donderdagmorgen 27 december vonden er vierendertig woninginbraken of pogingen daartoe plaats op diverse plaatsen in de regio. Er werden diverse goederen gestolen. De politie onderzoekt de inbraken. In één zaak is een verdachte aangehouden. Het gaat hier om een 23 jarige man uit Moordrecht. Hij is ingesloten.

Overzicht inbraken In Hillegom werd in twee woningen aan de Vincent van Goghsingel ingebroken.

In Sassenheim was dit het geval in een woning aan de Elbalaan.

In Leiden gaat het om woningen aan de Herengracht, het Galgewater, de Waldeck Pyrmontstraat, de Vlietweg, het Utrechtse Jaagpad, de Zaanstraat en werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Klipperwerf.

In Voorschoten gaat het om woningen aan de Veurseweg en de Savorin Lohmansplantsoen en werd er geprobeerd in te breken aan de Parkstraat en de Professor Eykmanhof.

In Alphen aan den Rijn gaat het om een woning aan de Lokhorst en werd er geprobeerd in te breken in woningen aan de Preludeweg, de Leeuwenhorst en de Marketenstraat.

In Gouda gaat het om woningen aan de Brahmsstraat, de Nessepolderstraat, Vreelust, Groenlust, de Eendrachtsweg, Oranjepoldererf, Beinsdorppolderweg, Marendijkpoldersingel, IJssellaan, Lange van Wijngaardenstraat en werd er geprobeerd in te breken in woningen aan de Raaphorstpolderweg, de Burgemeester Martensingel en de Kamperfoelielaan.

In Moordrecht werd 2e kerstdag op identieke wijze ingebroken in woningen aan de Rijksweg en de Scholeksterhof. Bij een huis aan de Zwanendreef werd donderdag 27 december rond 03.00 uur een raam vernield. Een getuige maakte melding dat daar drie mannen vermoedelijk probeerden in te breken. De politie wist één van de mannen, een 23 jarige man uit Moordrecht aan te houden. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Hillegom Aanhoudingen na vechtpartij De politie doet onderzoek naar een vechtpartij tussen jongeren In een uitgaansgelegenheid aan het Henri Dunantplein ontstond donderdag 27 december rond 03.00 uur ruzie en vielen de eerste klappen. Buiten zette zich dat voort en ook op de Meerstraat waar ze naar toe waren gelopen. De politie heeft twee aanhoudingen verricht, een 20 jarige man uit de Haarlemmermeer en een 26 jarige man uit Hillegom. Zij zitten in verband met het onderzoek nog vast.

Noordwijk Aanhouding voor bedreiging en bezit mes De politie heeft donderdag 27 december rond 01.45 uur op de Grent twee mannen uit Noordwijk van 18 en 20 jaar aangehouden. De oudste had daar de eigenaar van een uitgaansgelegenheid bedreigd en gebruikte daarbij een mes. De andere verdachte die in de omgeving van het incident was bleek eveneens in het bezit van een mes. De politie ontdekte dit na een tip. Beide verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Katwijk Ongeval De politie doet onderzoek naar een ongeval waarbij een 20 jarige vrouw uit Katwijk vermoedelijk een been- of enkelbreuk opliep. Zij werd overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde dinsdag 25 december rond 03.50 uur op de kruising Merelstraat met de Leeuweriklaan. De vrouw reed daar op haar fiets en werd vermoedelijk aangereden door een snorfietser die zonder op of om te kijken doorreed.

Alphen a/d Rijn Zeven arrestaties van demonstranten bij detentiecentrum De politie heeft donderdag 27 december zeven demonstranten van de Werkgroep Stop Deportaties opgepakt bij het detentiecentrum aan de Eikenlaan. Rond 05.00 uur waren vijf demonstranten, drie vrouwen en twee mannen, het terrein opgegaan en brachten met verf leuzen aan op muren en ramen van het centrum. Zij konden snel na de melding door de politie worden aangehouden. Twee vrouwelijke demonstranten hadden zich aan het toegangshek vastgeketend. Rond 08.00 uur konden ze daar met de nodige voorzichtigheid door de politie worden losgemaakt en aangehouden. Alle verdachten zitten voor het onderzoek vast. De identiteit van de verdachten is nog niet bekend.