Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 26-12

TILBURG, 26 december 2007

Politie houdt drietal woninginbrekers op heterdaad aan

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft eerste kerstdag rond 15.30 uur een drietal woninginbrekers aangehouden. Het drietal had even daarvoor ingebroken in een woning aan de Bosscheweg. Na een korte achtervolging kon de politie twee jongens aanhouden. Uiteindelijk werd een derde medeverdachte later in zijn woning aangehouden. Het drietal, een 13-jarige inwoner van Tilburg en een 15-jarige en een 16-jarige inwoner van Berkel-Enschot is inverzekering gesteld. De daders hadden de gestolen spullen bij hun aanhouding nog in bezit, waardoor alles direct weer terug kon naar de eigenaar. Die heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De politie onderzoekt of het drietal nog in verband kan worden gebracht met andere woninginbraken.

25-jarige veelpleger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Eerste kerstdag had geen vredig begin bij een familie in Tilburg-Noord. De 25-jarige zoon des huizes kwam dronken thuis waarna hij zijn vader mishandelde en het huis uitliep. Nadat de politie ter plaatse kwam liep de verdachte de woning weer binnen, waarop hij direct is aangehouden. De verdachte beledigde en bedreigde de politiemensen tijdens zijn aanhouding. De man is inverzekering gesteld. De vader heeft aangifte gedaan bij de politie.

Twee gewonden bij frontale aanrijding

TILBURG: Bij een aanrijding op de Bredaseweg is woensdagochtend rond 07.45 uur een tweetal bestuurders gewond geraakt. Een 20-jarige bestuurster reed met haar auto vanuit de richting Rijen in die van Tilburg. Tijdens het rijden is zij vermoedelijk in slaap gevallen waardoor zij op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Hier reed een 32-jarige inwoner van Tilburg die de auto niet meer kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg waarbij de brandweer het 20-jarige slachtoffer moest bevrijden.

Auteur: Andre van den Hul