Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

charset=utf-8

Pak de ALFA

De ALFA GT Q2 diesel, twee maanden lang binnen handbereik

Den Haag, 21 december 2007

Vanaf 28 december zal onder auspiciën van ANWB*Auto i.s.m. Alfa Romeo en Espé de campagne worden gevoerd 'Pak de ALFA'. Deelnemers aan het spel, dat tijdens de twee maanden durende campagne gaat lopen, hebben de mogelijkheid om een speciaal voor dit doel uitgeruste ALFA van de straat mee te nemen als ze de auto tegen het lijf lopen.

Deelnemers aan het spel krijgen online informatie waar de ALFA zich in Nederland bevindt. Op ieder moment van de dag kan deze ALFA daarom van een andere deelnemer worden afgepakt en voor eigen gebruik worden meegenomen. Voor zolang het duurt... Tot de volgende deeelnemer de auto weer inpikt. Alles over dit spel op www.pakdealfa.nl

Met het 'Pak de ALFA 'spel vraagt de ANWB aandacht voor autodiefstal en de ellende die het voor mensen oplevert als hun auto wordt gestolen. Cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit leren dat de diefstal van dure jonge grote auto's richting de jonge middenklasse auto's verschuift. De reden is dat de grote dure auto's steeds beter beveiligd zijn en het de dieven moeilijk maakt. De meest gestolen types zijn Volkswagen Golf, Ford Escort en de Opel Corsa . Een op elke vijf gestolen auto's is een Volkswagen.

De ANWB wil haar leden, waarvan de meesten in een middenklasser rijden, waarschuwen voor deze trend en wijst er daarnaast op dat van deze auto's steeds minder worden teruggevonden. Van alle jonge gestolen voertuigen wordt maar een van de drie terugvonden. Bij de Volkswagen Golf is dat ongeveer 1 op de vijf. Van gestolen Mini's en Seats worden nog minder teruggevonden.

Voor de ANWB is dat geen reden om de mensen de koop van zo'n auto af te raden. Maar wel te wijzen op de noodzaak meer aandacht te besteden aan de manieren waarop diefstal kan worden voorkomen en hoe de 'terugvindkans' kan worden verhoogd.

Zo wijst de ANWB op het steeds goedkoper worden van tracking- en tracingsystemen, die het terugvinden van de auto veel eenvoudiger maakt.

Ook de ALFA is uitgerust met deze systemen om te voorkomen dat de auto werkelijk wordt gestolen of naar het buitenland verdwijnt.

Nadere informatie bij Jan Kruithof van de ANWB, tel. 070-314 6281

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)