Ingezonden persbericht


BO! Showcases & Open Mic

presenteert ism

6e4687.jpg

BO! Black Cinemix in Amsterdam Zuidoost.


* Vrijdag 28 december 2007 * 16.00 uur *

Locatie: Grolsch Music Café

Hiphop, muziek, film, dans, live painting, exposities, en dat allemaal midden in de winter; alle ingrediënten voor een op zijn minst verrassend mini-winter-festival, wat inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie.

BO! Showcases & Open Mic is het maandelijkse muziekpodium in Amsterdam Zuidoost. Op de valreep van het oude jaar organiseert BO! i.s.m. Blacksoil een speciaal film en muziek evenement in het Grolsch Music Cafe aan de Arena Boulevard.

Vanaf 16.00 uur worden o.a. Walkmen en Letter To The President vertoond.

Walkmen is een 70 minuten durende documentaire die de belangrijkste aspecten van de hip hop cultuur belicht zoals; graffiti, breakdance, rap, dj`ing vanaf 1979 tot 2001. Er wordt veel gebruik gemaakt van archiefmateriaal zoals; tv programma`s, privé opnamen, videoclips, optredens e.d. Gemaakt door Mike Redman (Redrum Records).

Letter To The President (VS), is een documentaire over de verbanden tussen de hip-hopgemeenschap en het sociale en politieke beleid van de Verenigde Staten in de jaren '80 tot het begin van de 21ste eeuw waarin alle mogelijke hiphop officials aan het woord komen over de ontwikkeling van hiphop als anti stroming naar commercie en hun zorg omtrent deze ontwikkeling.

Naast deze langere films zullen er de hele dag korte films, clips, VJ materiaal en verschillende videoreportages - gemaakt door jongeren uit Zuidoost - vertoond worden. Voor het avond programma schakelen wij over naar onze vaste BO! formule en dat betekent Dope optredens van niemand minder dan: Keynote Speakerz, Neo en Manu, Iriel Sayeed en U.N.O.M. Zij zullen de avond muzikaal van diepgang voorzien en zorgen dat je de laatste dagen van 2007 met een dikke bounce in je hoofd uit gaat. Ondersteund door onze vaste krachten DJ Turne en MC Complex, belooft dit een hele mooie afsluiter van het jaar 2007 te worden. Dus komt Allen!!

Voor filmpjes, clips en muziek van de artiesten, check:

Keynote Speakerz www.keynotespeakerz.com

http://nl.youtube.com/watch?v=PeIT-ZTSV6s

http://nl.youtube.com/watch?v=k3VzocqBmNg&feature=related

Neo en Manu http://www.myspace.com/neomanu

Iriel Sayeed http://nl.youtube.com/watch?v=tkqNW78PowE

U.N.O.M http://www.myspace.com/ujudgemusic http://profile.myspace.com/unom

BO!

Next BO!: 15 februari BO! Potentials


* BO! Showcases & Open Mic op vrijdag 28 december 2007


* Tijd 16:00 t/m 00:00 uur.


* Locatie: Grolsch Music Café, ArenA Boulevard 242 in Adam Zuidoost (aan het einde van de Arena boulevard)


* Parkeren Villa Arena P5


* Entree ¤ 5,00


* Voor meer info surf naar de website van ZO! cultuur - www.zocultuur.nl - of mail naar BO@zocultuur.nl Adres: Bijlmerplein 79, 1102 BH Amsterdam Zuidoost, tel. 020-4511840.