Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 28-12-2007

Bedrijfsinbrekers blijken rappers

BREUKELEN Vrijdagmorgen is de politie met zeven agenten uitgerukt vanwege een melding van een bedrijfsinbraak. Het bleek echter om een groepje jongeren te gaan dat een filmpje aan het maken was.

Omstreeks 01.20 uur meldde een getuige dat hij dacht dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan De Corridor. Hij zag jongemannen over een hek klimmen, naast een auto staan en met dozen slepen. Agenten gingen ter plaatse en kregen via de meldkamer te horen dat de mannen inmiddels waren gevlucht in drie personenautos. De politie nam positie in en reed de autos klem. De inzittenden werden uit de auto gedirigeerd. Als snel bleek echter dat de mannen niets kwaads in de zin hadden. Ze hadden die nacht een filmpje opgenomen met rapmuziek en wilden graag bij een mooie dure auto staan. De mannen hadden al wel eerder gevraagd aan de bedrijfsleider of ze een keer van zijn auto gebruik mochten maken, maar die had het verzoek afgewezen. Omdat er geen sporen van braak of vernieling werden aangetroffen, zijn de mannen, in de leeftijd van 20 tot 28 jaar en afkomstig uit Nijkerk, Utrecht en Vlaardingen, er met een waarschuwing vanaf gekomen.

Onder invloed

MAARSSEN Een 58-jarige man uit Maarssen is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De politie kreeg omstreeks 00.10 uur de melding dat een man in de wijk Valkenkamp een aanrijding had veroorzaakt waarbij schade was ontstaan. Toen de andere partij de schade wilde regelen, reed de Maarssenaar weg richting de Zuilense Ring. De andere automobilist ging erachter aan en belde de politie. Agenten keken naar de automobilist uit en vonden hem bij zijn woning in de wijk Boomstede. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 600 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief

WOERDEN In een winkel aan de Wagenstraat is donderdag een 14-jarige winkeldief betrapt. De jongen had snoep gestolen en werd om 19.35 uur aangehouden door personeel. De politie kwam erbij en heeft de jongen meegenomen naar het politiebureau.

Baldadigheid

MIJDRECHT Op de Wassenaersestraat is donderdag een 17-jarige jongen uit Mijdrecht aangehouden omdat hij zich recalcitrant gedroeg. Toen hij omstreeks 20.30 uur een surveillerende agent zag, vond hij het nodig om luid een neerbuigende opmerking te maken. De agent liep op de jongen af en maakte duidelijk dat hij niet van zijn gedrag gediend was. Hij is aangehouden voor baldadigheid en voor het feit dat hij zich niet kon legitimeren.

Parkeercontrole

MIJDRECHT Op donderdag 27 december heeft de politie op verschillende locaties in Mijdrecht (Bozenhove, Passage, Croonstadtlaan en het Burgemeester Haitsmaplein) gecontroleerd op parkeren in de blauwe zone. Dertig personen kregen een bekeuring omdat ze de parkeerschijf niet hadden gebruikt of hadden laten verlopen. Vier personen kregen een bekeuring voor een verlopen APK , parkeren buiten de vakken en het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs.

Illegaal vuurwerk

MAARSSEN In een woning in de wijk Spechtenkamp is donderdagavond illegaal vuurwerk aangetroffen. Eerder die dag werden twee jongens uit Maarssen betrapt toen ze illegaal knalvuurwerk afstaken. Na onderzoek bleek dat de jongens het bij een 40-jarige man hadden gekocht. Toen de agenten in zijn woning gingen kijken, vonden ze daar 118 nitraatbommen en 45 vlinderbommen. Het vuurwerk is in beslag genomen en tegen de Maarssenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.