Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 28 december 2007

Beginnend bestuurster raakt macht over stuur kwijt

Nijverdal

Een 18-jarige vrouw uit Wierden werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 december aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol met haar auto een eenzijdig ongeval veroorzaakte op de Overwaterweg in Nijverdal. Bij het ongeval raakten twee van de vier inzittenden van de auto gewond.

Omstreeks 01.45 uur meldde een inzittende van de betrokken auto dat een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige vrouw, samen met drie andere inzittenden, met haar auto over de Overwaterweg was gereden. Door nog onbekende oorzaak raakte de 18-jarige bestuurster de macht over het stuur kwijt, waardoor de auto uit een bocht vloog. Na een slip sloeg de auto over de kop en kwam in een aangrenzend weiland tot stilstand.

Bij het ongeval raakten twee inzittenden, een 24-jarige man uit Vriezenveen en een 20-jarige man uit Nijverdal, gewond. Zij werden met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De 18-jarige Wierdense bestuurster en een vierde inzittende, een eveneens 18-jarige Wierdense, kwamen met de schrik vrij.

De 18-jarige bestuurster werd na het ongeval aan een alcoholcontrole onderworpen. Hieruit bleek een promillage van 0,65. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-166363 / 07-166385)

Twee mannen aangehouden na beroving

Almelo

Twee Almeloërs, beide in de leeftijd van 21 jaar, zijn donderdag 27 december aangehouden, omdat zij een 30-jarige man uit Zwolle beroofd hebben op De Hop in Almelo.

Donderdagvond 27 december deed een 30-jarige man uit Zwolle aangifte op het politiebureau in Almelo. Hij vertelde dat hij omstreeks 22.30 uur een afspraak had gehad bij een woning aan De Hop in Almelo. Hij had daar afgesproken om een fiets te bekijken, die hij via internet had willen kopen.

Ter plaatse werd de 30-jarige Zwollenaar door de verkoper meegenomen naar een hal bij de woning. Hier stond een tweede man, die onder bedreiging van een mes enkele bezittingen van de 30-jarige eiste. De 30-jarige werd na de beroving naar buiten gestuurd door de beide mannen.

Na onderzoek door de politie konden twee 21-jarige Almeloërs worden aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-166333)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Bornerbroek

Het rijbewijs van een 37-jarige man uit Zwolle werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 december ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de A35 nabij Bornerbroek.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 00.15 uur een automobilist al slingerend rijden over de A35 in de richting van Hengelo. De automobilist nam de afslag naar de A1 richting Deventer. Op de A1 gaven de agenten de bestuurder van de auto een stopteken, waar de man aan voldeed.

De man, een 37-jarige Zwollenaar, werd aan een alcoholcontrole onderworpen en blies 1,6 promille. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd. Tegen de 37-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-166347)

Fietser en auto in aanrijding

Enschede

Op de kruising Hengelosestraat/Roessinghsbleekweg in Enschede zijn donderdag 27 december om 23.20 uur een 18-jarige fietser uit Enschede en een 22-jarige automobilist uit Enschede in aanrijding gekomen.

Getuigen zagen een auto op de Hengelosestraat rijden vanaf het centrum Enschede in de richting van Hengelo. Op de kruising reed de fietser uit de richting van de Roessinghsbleekweg die vermoedelijk de Hengelosestraat wilde oversteken. Op dat moment kwamen de automobilist en de fietser in aanrijding met elkaar.

De 18-jarige fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente is ter plaatse gekomen om de locatie van het ongeval te onderzoeken. De oorzaak van het ongeval is op dit moment nog niet bekend en wordt door de Verkeers Ongevallen Analyse onderzocht. (07-166335)

Politie zoekt getuigen bekrassen auto's

Enschede

Rond de Kerstdagen werden in Enschede meerdere auto's bekrast op de Hulststraat en de Burgemeester Van Veenlaan. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie in Enschede ontving tot op heden tenminste vijf aangiftes van vernieling van auto's die geparkeerd stonden op de Hulststraat en de Burgemeester Van Veenlaan in Enschede. De vernielingen, het bekrassen van de auto's, werden gepleegd rond de Kerstdagen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die omtrent deze voorvallen iets verdachts gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-Zuid, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-166451)