Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 28 december

Fryslân, 28-12-2007 o Politieberichten van donderdag 27 december 07.00 uur tot vrijdag 28 december 07.00 uur.

Buitenpost: inbraak winkel
De politie heeft een inbraak onderzocht in een winkel aan de Kerkstraat. Men kwam in de nacht van woensdag op donderdag binnen na het verwijderen van het glas van een raam. Uit het pand werden geld en waardebonnen gestolen. Namens de winkel deed een 61-jarige vrouw uit Buitenpost aangifte.

Hommerts: dodelijk ongeval
Een 84-jarige man uit Koufurderrige is donderdagochtend bij een ongeval op de Rijksweg 354 ter hoogte van Koufurderrige om het leven gekomen. De man stak met zijn fiets de rijbaan van de Jeltewei over, juist op het moment dat een personenauto uit de richting Spannenburg passeerde. De auto werd bestuurd door een 64 -jarige vrouw uit Drachten. Een aanrijding was het gevolg. De fietser was op slag dood.

Leeuwarden: insluiping woning
De politie onderzoekt het insluiping in een woning aan de Goudsbloemstraat. Donderdagochtend vroeg werd de 43-jarige bewoner wakker van geschreeuw van een familielid. Het familielid, dat even naar het toilet was geweest, had gezien dat de achterdeur openstond. Het bleek dat er was ingebroken. Gestolen waren twee portemonnees en drie mobiele telefoons. De 43-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Blije: schuurtje en auto afgebrand
De politie heeft donderdagmiddag de omgeving van een schuur aan de Wierswei afgezet. In de schuur was een 29-jarige inwoner van Blije een auto aan het restaureren. Hiertoe moest hij de gastoevoer afsluiten van de tank naar de motor. Toen de man wat hoorde sissen heeft hij onmiddellijk het schuurtje verlaten. Korte tijd later ontplofte een gasfles. De brandweer heeft de brand met twee voertuigen geblust. De schuur en auto zijn volledig uitgebrand.

Heerenveen: portier mishandeld
De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een portier, een 19-jarige man uit Heerenveen, op de Gedempte Molenwijk. Donderdagnacht sprak hij een bezoeker aan die met een glas naar buiten wilde. Toen hij het glas probeerde af te pakken sloeg de ander hem hard in het gezicht. Hij liep een snijwond in zijn gezicht op. De identiteit van de verdachte is bekend.

Noordwolde: zware mishandeling
De politie onderzoekt de zware mishandeling van een 56-jarige man uit Noordwolde. Donderdagnacht zou zijn buurman, een 30-jarige man, bij hem aan de deur zijn geweest, hem zonder aanleiding naar buiten hebben getrokken en hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer raakte gewond over het hele lichaam en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde dat juist hij was aangevallen op het moment dat hij de woning van de buurman passeerde. De politie onderzoekt de toedracht en de aanleiding.

Leeuwarden: vrouw mishandeld
De politie heeft vrijdagnacht een aangifte opgenomen van mishandeling van een 48-jarige vrouw uit Leeuwarden. De vrouw verklaarde dat zij omstreeks 01.20 uur haar honden uitliet op de Oeverstraat. Zonder aanleiding werd zijn van achteren op het hoofd geslagen door een onbekende man op de fiets. De vrouw hield geen noemenswaardig letsel over. Er is geen signalement bekend van de fietser.

Heerenveen: zes aanhouding na openlijke geweldpleging
De politie heeft vrijdag zes mannen in de leeftijd tussen 18 en 21 jaar uit Gauw, Offingawier, Tersoal, Goenga en Loenga, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Volgens getuighen zouden ze over enkele autos op het Burgemeester Kuperusplein zijn gelopen. De politie trof inderdaad twee autos met voetstappen aan. In ieder geval één van de auto liep schade op. De zes werden op het Gemeenteplein aangetroffen. Ze zijn alle zes aangehouden en voor nader onderzoek in gesloten.

Leeuwarden: man mishandeld
De politie onderzoekt een mishandeling van een 35-jarige man uit Leeuwarden. Vrijdag omstreeks 05.30 uur werd het slachtoffer op de voorstreek door een hem bekende vrouw en een man geslagen en geschopt. Wat de aanleiding daartoe was is nog niet bekend. De verdachte vertrokken in een auto. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Sneek: woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Pripperstraat. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van de achterdeur. Diverse kamers en kasten werden doorzocht. Er is een luchtdrukwapen en een geldbedrag weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.

Nijehaske: inbraak bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Eurolaan tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag. Men kwam binnen na het forceren van een raam. Binnen werden enkele deuren met grof geweld opengebroken. Het is nog niet bekend wat er is gestolen.