Ingezonden persbericht


Published: 09:30 28.12.2007 GMT+1 /HUGIN /Source: Eureko B.V. /AEX: EURE /ISIN:

FUSIE EUREKO/ACHMEA EN AGIS ZORGVERZEKERINGEN ROND

Zeist/Amersfoort, 28 december 2007 - De fusie tussen Eureko en Agis Zorgverzekeringen is een feit. De ledenraden van de Vereniging Achmea en de Vereniging Agis hebben groen licht gegeven voor de fusie. Ook de externe toezichthouders NMa en DNB hebben hun goedkeuring verleend. Hierdoor ontstaat de grootste combinatie van zorgverzekeraars in Nederland met in totaal 4,7 miljoen verzekerden.

Agis wordt per 1 januari 2008 een zelfstandige divisie binnen Achmea, het Nederlandse bedrijf van Eureko. Zowel het merk als de organisatie Agis blijft bestaan. De fusie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De leden van de huidige raad van bestuur van Agis - Rob Adolfsen (voorzitter) en Diana Monissen - vormen de statutaire directie van de nieuwe divisie binnen Achmea. Op bestuurlijk niveau wisselen Eureko en Agis commissarissen uit. Daarnaast krijgt Agis zes vertegenwoordigers in de ledenraad van de Vereniging Achmea.

Door hun coöperatieve achtergrond passen Achmea en Agis qua cultuur en filosofie goed bij elkaar. Ze hebben elkaar veel te bieden. Op het gebied van zorginkoop is Agis sterk in de ketenzorg voor bijvoorbeeld chronisch zieken. Agis loopt voorop in het transparant maken van de kwaliteit van zorg en maakte als eerste de resultaten van Nederlandse ziekenhuizen openbaar. Agis is bovendien sterk in de doelgroepgerichte communicatie voor de individuele markt, bijvoorbeeld die van allochtone Nederlanders. Achmea is op haar beurt sterk vertegenwoordigd in de collectieve markt met een totaalpakket op het gebied van zorg en sociale zekerheid. Achmea onderscheidt zich door de aandacht voor preventie en kan Agis de gewenste schaalgrootte bieden.

Voor nadere informatie:

Eureko/Achmea Agis Zorgverzekeringen Marco Simmers, Jaap Knoppert, woordvoerder woordvoerder telefoon (06) 534 387 18 telefoon (033) 445 58 56

pdf-versie persbericht

Eureko B.V. - Tel: +31 (0)30 693 7000

For more information regarding this press release, please go to: http://www.eureko.net

This content was distributed through


- connecting communication professionals with their target audience. Visit us here. Unsubscribe