Brussels Airlines

Wijzingen in het Commercial Department Africa van Brussels Airlines

woensdag 12 december 2007

Senior Vice President Sales Africa Etienne De Nil bereikte de kaap van 60 en wordt vervangen door Herman Carpentier die zal verder werken aan de uitbouw van de Brussels Airlines sales activiteiten in Afrika.

Nadat hij vorige maand de kaap van 60 bereikte en niet minder dan 39 jaar lang aan de slag was in de Belgische luchtvaart, verlaat Etienne De Nil eind dit jaar Brussels Airlines. Etienne was in de beginfase van Brussels Airlines Vice President Commercial Benelux en de voorbije twee jaar leide hij als Senior Vice President Sales Long Haul de ontwikkeling van de commerciële activiteiten op het Afrikaanse kontinent.

Etienne De Nil verdwijnt evenwel niet helemaal. Als onafhankelijk consulent zal hij actief blijven en ondermeer Brussels Airlines adviseren bij de uitwerking van de lopende Afrikaanse projecten. Ondermeer bij de start-up van de nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij airDC, waarvan Brussels Airlines aandeelhouder is, blijft De Nil nauw betrokken.

« We bedanken Etienne De Nil van harte voor zijn bijzondere inzet voor Brussels Airlines », zegt CEO Philippe vander Putten. « Etienne heeft in de zeer uitdagende start-up periode van Brussels Airlines een belangrijke rol gespeeld in ons commercieel succes. Nadien heeft hij zich ingezet voor de groei van ons Afrika netwerk met de ingebruikname van een extra longhaul toestel waardoor we vanaf volgende week nog vaker kunnen vliegen naar zeven Afrikaanse bestemmingen. We wensen Etienne het allerbeste toe en zullen op zijn kennis als onfhankelijk consulent blijven beroep doen.»

Etienne De Nil wordt als VP Sales Africa vervangen door Herman Carpentier. Tot voor enkele maanden was Herman Carpentier (50), die negentien jaar luchtvaartervaring op zijn curriculum heeft staan, countrymanager Frankrijk. De laatste maanden was hij als Area Sales Manager verantwoordelijk voor de commerciele activiten in Zuid en Oost-Europa. Herman woonde en werkte vroeger in Afrika en hij heeft de voorbije jaren aan verschillende Afrikaanse projecten meegewerkt. « Herman Carpentier beschikt dus over de nodige bagage om onze commerciële activiteiten in Afrika te leiden", zegt EVP Sales & Marketing Ursula Silling. "We werken momenteel hard aan de verdere uitbouw van onze aanwezigheid op het Afrikaanse kontinent en 2008 belooft in die context een belangrijk groei jaar te worden."

Binnen het Strategy en Business Development Departement wordt trouwens een nieuwe cel Business Development Africa opgericht die zal geleid worden door Sven Marinus (32) eveneens reeds 10 jaar actief binnen de Belgische luchtvaart. Naast de implementatie van de lopende projecten zal hij zich bezighouden met partnerships met luchtvaartmaatschappijen en landen op het Afrikaanse continent.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium