Expositie 'New Mothers' Elizabeth Koning


Kunstproject is Ode aan Moeders van Nu

DEN HAAG, 20071228 -- In de expositie New Mothers beeld Elizabeth Koning het moederschap in deze tijd op geheel eigen wijze weer. Elizabeth Koning is bekend vanwege haar spraakmakende fotowerken. Op zondag 9 december, om 15.00 uur zal in galerie De Galerie op het Noordeinde in Den Haag de tentoonstelling New Mothers worden geopend. Deze tentoonstelling van schilderijen en fotowerken is een ode aan de moeders van vandaag.

Elizabeth Koning heeft voor de New Mothers-expositie een aantal bekende vrouwen gevraagd om model te staan, omdat zij de uiteenlopende rollen van moeders in de samenleving van vandaag symboliseren. Directeur Melek Usta, arts en activiste Rebecca Gomperts, VN-adviseur en politica Lousewies van der Laan, sportverslaggever Marcelle Mesker, Happinez-hoofdredactrice Inez van Oord, fluitiste Eline van Esch, ondernemer en dierenarts Annette van Weezel Errens, ondernemer Charméne Sloof en lerares Victoria Blackburn zullen tijdens de opening van de expositie zelf de op hun persoon geïnspireerde werken onthullen.


Expositie loopt van 9 december t/m 8 januari 2008
Galerie De Galerie
Noordeinde 102

Meer informatie:

Kijk op http://www.degalerie.net/newmothersBel of www.elizabethkoning.com. Contact: Galerie-directeur Coen van den Oever, tel. 06 - 55735631.