Gemeente Amersfoort

www.amersfoort.nl/skatepark

nummer: 265

datum: 13 november 2007

Amersfoort krijgt grootste outdoor skatepark van Europa

In de Amersfoortse wijk Vathorst aan de Valutaboulevard tegenover IKEA wordt momenteel het grootste outdoor skatepark van Europa aangelegd: Sk8park Amersfoort. Op een oppervlakte van 4.000 m² zijn voor beginnende en ervaren inlineskaters, skateboarders en bmx'ers uitdagende toestellen te vinden. In de kerstvakantie, op zaterdag 29 december, wordt het officieel geopend met een groot event.

Amersfoort is met het skatepark op deze toplocatie aan de A1 een sportieve voorziening rijker. Het biedt met het gevarieerde aanbod aan toestellen voor elke jonge skater een spannende uitdaging. Bovendien is het met openbaar vervoer goed bereikbaar. Buslijn 5 naar Vathorst brengt bezoekers tot om de hoek bij het skatepark. Vanaf NS-station Vathorst is het 10 minuten lopen naar het skatepark.

Feestelijke opening

Op zaterdag 29 december wordt een groot event georganiseerd. Professionals uit de inlineskate-, skateboard- en bmx-wereld geven wervelende demonstraties en er zijn lokale acts en workshops. Ook kunnen er skates worden geleend. Voor de echte skateliefhebber, maar ook voor degene die zelf niet op de skates durft, is er genoeg te zien en te beleven. Jongerenzender TMF maakt opnames.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.