Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Wensenmuur onthuld in De Baarsjes

28 december 2007

Anna Kutsch Lojenga

Ter gelegenheid van het samenvallen van het jaarlijkse kerstfeest en offerfeest is dinsdagmiddag 18 december j.l. een bijzondere muur onthuld.

Individuele wensen scholieren in de leeftijd 4 - 12 jaar van basisschool Corantijn hebben een bijzondere wensenmuur gemaakt o.l.v. Margreth Hoek en Nuria Ivorra. Wethouder Ab Cherribi onthulde het unicum samen met de basisschoolleerlingen, hun ouders, docenten en betrokkenen.

Een muur vol kunstzinnige wensen

De kleurrijke wensenmuur was te bezichtigen in de feestelijk aangeklede hal van de school en is nog tot 12 januari te zien bij bakkerij Kruyswijk en van Buuringen aan de Postjesweg 86-88. De leerlingen fantaseerden vrijuit en dat leverde verrassende en innemende kunstwerken op. Onder het toeziend oog van zowel de kerstman als een in oosters gewaad geklede dame zijn de wensen van de kinderen uitgesproken. "Ik wens dat je veel regenbogen ziet" en "Ik wens dat je een nieuwe vriend krijgt". Kortom; zoals wethouder Ab Cherribi zei: "De Corantijn laat zien dat het een échte gemengde school is. Samen onze religieuze feesten vieren is daar onderdeel van."