Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 29-12-2007

Aangehouden voor rijden onder invloed

ZUIDLAREN Op de Annerweg in Zuidlaren hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (1,7 promille). Normaal zou zijn rijbewijs worden ingevorderd maar dat hoefde in dit geval niet omdat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. Hij kreeg direct een rijverbod van negen uur en de politie maakt proces-verbaal op. (07-206571)

Zadels gestolen

DWINGELOO In de nacht van 27 op 28 december zijn uit een manege aan de Poolweg in Dwingeloo acht zadels met toebehoren gestolen. Om bij een aantal zadels te komen is een deur geforceerd. (07-206255)

Laptops uit winkel gestolen

RODEN Uit een winkel aan de Heerestraat in Roden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf laptops gestolen. Om de computers me te kunnen nemen is een etalageruit vernield. (07-206603)

Aangehouden voor baldadigheid

ASSEN De politie in Assen hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van deze plaats aan voor baldadigheid. Een 18 jr. jongen verboog in het begin van de nacht op de Rolderstraat een reclamebord. Een 20 jr. jongeman gooide later op de Groningerstraat met een ijzeren staaf. Beide verdachten zijn na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-206547/07-206581)

Politie onderzoekt mishandelingen

NORG Op het parkeerterrein bij het zwembad aan de Eenerstraat in Norg werden vrijdagavond twee jongens van 16 jr. uit Sneek mishandeld. Ze kwamen met nog een aantal kinderen uit het zwembad en werden belaagd door een groep jongeren. De beide jongens werden daarbij door een aantal lieden uit deze groep geslagen. De gewaarschuwde politie hield korte tijd later op aanwijzing van de slachtoffers drie verdachten aan. Het zijn jongens van 14, 15 en 19 jr. uit Een en Norg. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De beide slachtoffers raakten licht gewond. Ze hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Ook werden hun fietsen vernield. De jongens deden aangifte. (07-206546

HOOGEVEEN Vrijdagavond rond 22.45 uur is bij de bibliotheek aan de Bentinckslaan in Hoogeveen een 15 jr. jongen mishandeld. De jongen kwam met een vriend uit de Van Echtenstraat. Ze werden gevolgd door een groep jongeren en bij de bibliotheek werd het slachtoffer door een aantal jongeren uit de groep geslagen en geschopt. Hij raakte daarbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De vriend bleef ongedeerd. De politie onderzoekt deze mishandeling en wil graag in contact komen met een man van rond de 50 jaar. Deze liep daar met een zwart witte hond en heeft het slachtoffer nog gevraagd hoe het met hem ging. De politie hoopt dat deze man meer duidelijkheid kan geven over de toedracht. (07-206539)

Omstanders houden vernielers aan
NOORDSCHESCHUT Bezoekers van een feestje in het gebouw van de ijsvereniging aan de Boogerdweg in Noordscheschut hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongens van 17, 18 en 19 jr. aan. De jongens uit Noordscheschut en Hollandscheveld worden verdacht van het ingooien van een ruitje van het ijsverenigingsgebouw. Een aantal bezoekers ging naar buiten en hield de jongens aan. De gewaarschuwde politie nam ze mee en sloot ze in voor ander onderzoek. (07-206573)

Dronken man valt vrouw lastig
ERM De politie hield vrijdagavond een zwaar beschonken bewoner van de Dalerstraat in Erm aan op verdenking van het lastig vallen van een 44 jr. buurtbewoonster en het vernielen van een autoantenne. De zwaar beschonken man viel de vrouw op straat lastig en betastte haar onzedelijk. Toen hij verder liep vernielde hij ook nog de antenne van een langsrijdende auto. Uiteindelijk belandde hij in de berm en viel daar in slaap. Hij werd gewekt door de politie en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De vrouw deed aangifte. (07-206548)

Aangehouden in bezit methadon en inbrekerswerktuig HOOGEVEEN In het winkelcentrum De Wielewaal hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38 jr. inwoner van Hoogeveen aan. De man werd daar lopend aangetroffen met een breekijzer onder zijn jas. Ook had hij een zes potjes methadon bij zich. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Zaterdag is hij na verhoor in vrijheid gesteld. Hij wenste niet te verklaren waarom hij een breekijzer bij zich had. De politie kon niet aantonen dat de man meer strafbare feiten heeft gepleegd. De methadon en het breekijzer zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op. (07-206575)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280