Politie Groningen

Zaterdag 29 december 2007

Provincie Groningen, 29-12-2007

Winschoten: politie voorkomt beroving van vrouw

De politie heeft vrijdagnacht in de Emmastraat een 24-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor diefstal met geweld. Surveillerende politieagenten werden door twee jongens gewezen op een jonge vrouw, die problemen had met een man. In de Emmastraat zagen de dienders de man en vrouw bij een hek staan. Op dat moment trapte de man de vrouw in haar gezicht. Direct hierop werd de verdachte aangehouden en ingesloten. De 18-jarige vrouw uit Oude Pekela heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal met geweld. Zij verklaarde dat de verdachte haar mobiele telefoon wilde hebben en haar zowel geslagen als geschopt heeft. De 18-jarige heeft enkele kneuzingen opgelopen. Ook heeft het slachtoffer letsel aan een voortand. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: veel jongeren op de bon voor afsteken vuurwerk

De politie heeft vrijdagmiddag- en nacht op diverse plekken in de gehele provincie 25 jongeren betrapt bij het afsteken van vuurwerk. In de meeste gevallen werden de jongeren doorverwezen naar buro Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. In bijna alle gevallen werd bij de jongeren vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De jeugdigen werden onder meer betrapt in Groningen, Oostwold, Ter Apel, Leek, Veendam, Oude Pekela, Hoogezand en Opende. Het afsteken van vuurwerk is allen toegestaan van 31 december, 10.00 uur tot 1 januari, 02.00 uur. De politie controleert streng op het afsteken buiten deze toegestane tijden.

Muntendam: vuurwerk in auto in beslag genomen

De politie heeft vrijdagmiddag op het Voorste Streekje het vuurwerk van een 21-jarige man uit Muntendam in beslag genomen. Politieagenten troffen de Muntendammer in zijn niet verlichte auto aan. Toen hij de kofferbak opende, werd hij door de dienders aangesproken. Zij troffen in de kofferbak een kleine partij siervuurwerk en een kleine hoeveelheid strijkers. Het vuurwerk was afkomstig uit Duitsland. Het vuurwerk werd afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Doezum: man onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 35-jarige man uit de gemeente Grootegast aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto op de Doezumertocht gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken, maar wilde de bestuurder niet meewerken aan een blaastest. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De 35-jarige werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: twee gewonden bij verkeersongeval

Een 20-jarige man uit Stadskanaal en een inzittende van zijn auto zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stadswijk. De 20-jarige raakte door onbekende reden met zijn auto in een slip, waarna de man tegen een aanhangwagen botste. De bestuurder en een inzittende werden in verband met enkele verwondingen aan hoofd en hand naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: omstanders halen fietser uit water

Omstanders hebben vrijdagmiddag een 63-jarige fietser uit het water aan de Molenstreek gehaald. De fietser was door onbekende reden te water geraakt. Alerte omstanders wisten de man uit het water te halen. Enkele redders liepen hierbij natte kleding op. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: raam vernield door vuurwerk

De politie heeft vrijdagnacht een 21-jarige man uit Zeijen bekeurd voor het vernielen van drie ruitjes van een woning op de Korreweg. In eerste instantie werd een 23-jarige man uit Assen voor de vernieling aangehouden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de Assenaar de ruitjes niet had vernield. De 21-jarige meldde zich even later op het politiebureau. Hij had het vuurwerk bij zich gehad en bovendien de ruitjes vernield door met vuurwerk te gooien. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Drent. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: drietal vernielt fiets

De politie heeft vrijdagnacht drie jonge mannen uit Groningen in de leeftijd van 17, 19 en 21 jaar aangehouden voor vernieling. De 19-jarige kon door de bedrijfsbeveiliging van het UMCG aan het Hanzeplein in de kraag worden gevat. De andere twee mannen waren na de vernieling er vandoor gegaan. De politie wist het duo op de Anthonie Deusinglaan te traceren en in te rekenen. Alle drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie beschikt ook over videobeelden van de vernieling. De vernielde fiets is veiliggesteld op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: tegendraadse man aangehouden

De politie heeft vrijdagavond op de Coehoornsingel een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor belediging. De agenten werden voor de A-brug geconfronteerd met de jongen, die als pizzakoerier achter de politieauto reed. De 16-jarige maakte zwaaiende bewegingen naar de dienders om kenbaar te maken dat ze sneller moesten gaan rijden. Hierop wilden de agenten de knaap aanspreken op zijn gedrag. Dit gelukte pas in de Coehoornsingel. De jongen was direct over zijn toeren en beledigde de agenten met diverse bewoordingen. Hierop werd hij aangehouden en ingerekend. In een plastic tasje trof de politie vuurwerk aan, waaronder illegale strijkers. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Zowel in de politieauto als in het politiebureau bleef de 16-jarige zich tegendraads gedragen. Bij navraag bleek dat andere agenten ook al vuurwerk bij de verdachte hadden aangetroffen. De jongen mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op twee plaatsen in de provincie een
snelheidscontrole gehouden.

Siddeburen, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 886, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 924, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.