Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29-12)

OOSTERHOUT NB, 29 december 2007

Drie bezoekers AZC aangehouden na mishandeling beveiligingsmedewerker

DONGEN: De politie heeft vrijdagavond rond middernacht een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling van een beveiligingsmedewerker van het AZC.
Rond 23.40 uur liepen een man en twee vrouwen het terrein van het AZC op terwijl zij zich niet hadden gemeld als bezoeker. Toen twee beveiligingsmedewerkers hen benaderden reageerde de Rotterdammer agressief en sloeg en schopte de 36-jarige beveiligingsmedewerker in zijn buik. In een poging de verdachte van zich af te duwen heeft de beveiligingsmedewerker zijn belager een klap op het hoofd gegeven met een zaklamp. Beide hebben aangifte gedaan van mishandeling. De twee vrouwen van 52 en 21 jaar werden aangehouden omdat zij zich niet wilden legitimeren. Toen zij dit op het politiebureau alsnog deden bleek de 21-jarige Rotterdamse door de politie in haar woonplaats te worden gezocht. Zij wordt aan de collega's aldaar overgedragen.

Politie houdt overlast veroorzakende hotelgast aan voor drugsbezit

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagochtend rond 01.00 uur een 22-jarige hotelgast uit 's-Hertogenbosch aangehouden nadat er uit een hotelkamer veel gegil en geschreeuw was gehoord. Toen de politie-agenten na een melding polshoogte ging nemen troffen zij op een hotelkamer drie personen aan die sterk onder invloed waren van drugs en/of alcohol. De Bosschenaar bleek nog een boete te hebben openstaan. Omdat hij deze niet direct kon betalen is hij mee naar het politiebureau genomen. Toen hij daar werd gefouilleerd bleek hij een zakje met wit poeder in zijn sok te hebben verstopt. Hij is aangehouden voor het bezit van harddrugs. De twee andere gasten konden naar huis vertrekken.

Zwaar gewonde na roekeloos rijgedrag

GILZE: Vrijdagmiddag rond 16.30 uur is een auto met drie inzittenden op de Herderweg met hoge snelheid tegen een boom aan geslipt. Hierbij raakten alledrie de inzittenden gewond. De passagier op de achterbank kon pas na anderhalf uur door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De trauma-arts, die met de traumahelicopter ter plaatse was gebracht, kon ter plaatse eerste medische hulp verlenen. Om de 19-jarige bestuurder uit Gilze Rijen veilig uit de auto te krijgen heeft de brandweer het dak eerst verwijderd. Het slachtoffer is met een bekkenfractuur naar het St. Elisabethziekenhuis vervoerd en is daar direct geopereerd. De twee 18-jarige inzittenden uit Gilze Rijen werden met botbreuken naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. Verkeersongevalspecialisten van de politie kwamen ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar de aard en toedracht van het ongeval. Volgens getuigen zou de auto aan het crossen zijn geweest en met hoge snelheid in de slip zijn geraakt, waarna het met de linkerflank tegen een boom aan de rechterkant van de weg tot stilstand kwam. De auto raakte total-loss. De politie heeft vanwege het roekeloze rijgedrag het rijbewijs van de bestuurder ingetrokken.

Auteur: Manon Erkens