Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand portiekwoning Bellamystraat

Den Haag, 29-12-2007

Brand in portiekwoning

Den Haag Vannacht is rond half één door onbekende oorzaak brand ontstaan in een portiekwoning aan de Bellamystraat. Hierbij is een bewoonster gewond geraakt.

De brandweer was aanrijdend voor een buitenbrand op de Bellamystraat. Door een tweede melding bij de alarmcentrale bleek het om een brand in een portiek te zijn.

Bij aankomst van de brandweer was er een behoorlijke dikke zwarte rook ontwikkeling. De erorme hitte zorgde ervoor dat naar binnen treden van de brandweer niet eenvoudig was. Het woongebouw bestaat uit een kelder met drie bouwlagen.

Op de bovenste etage stond een persoon met een kat op het balkon. Zij zijn met een hoogwerker in veiligheid gebracht. Tussen de eerste en tweede etage in de portiek werd een bewoonster gevonden. Zij werd naar buiten gebracht en later met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Alle woningen werden doorzocht. Hierdoor werden deuren geforceerd en ramen geopend om meer zicht te krijgen. De brandweer trof geen slachtoffers meer aan, alleen een kat.
De brand was snel onder controle, waarop het sein brandmeester gegeven kon worden.

Melding : 00.35 Uur
Ter plaatse : 00.39 Uur
Brand meester : 01.12 Uur
Einde incident : 01.50 Uur
Ingezet personeel : 17
Ingezette voertuigen : 5