Politie Zuid-Holland-Zuid

29/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 29-12-2007 o persberichten district I

PLEZIERBOOTJE IN BRAND
DORDRECHT Op een plezierbootje gelegen aan de Taankade heeft vrijdagavond 28 december brand gewoed. De brand werd gemeld door een getuige die direct de politie alarmeerde. Die kwam samen met de brandweer ter plaatse. Het vuur werd geblust. Het vermoeden is dat de brand is aangestoken. Het interieur van het bootje kan als verloren worden beschouwd. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. Door de gedupeerde eigenaar is aangifte gedaan.

VERDACHTE SITUATIE LEIDT WEDEROM NAAR HENNEPKWEKERIJ ZWIJNDRECHT Een 43-jarige Rus is vrijdagavond 28 december aangehouden in een loods aan de Hoedemakersstraat. De politie werd gealarmeerd door een beveiligingsbeambte die tijdens zijn ronde de loods aantrof met een openstaande roldeur, een kapot raam en een kapotgemaakt slot op de toegangsdeur. De politie nam poolshoogte in de loods en trof de verdachte aan. De man sprak geen woord Nederlands. Hij werd gezien de verdachte omstandigheden aangehouden. Bij nader onderzoek in de loods ontdekten de agenten een hennepkwekerij. In meerdere ruimtes stonden hennepplanten. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel. De kwekerij werd ontmanteld en alle spullen en planten vernietigd. De politie stelt een onderzoek in en zal de verdachte nader horen.

BETRAPT OP AFSTEKEN VUURWERK
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is vrijdagmiddag 28 december door de politie aangehouden op de Branco. Hij stak vuurwerk af terwijl dit nog niet is toegestaan. Je mag vuurwerk alleen afsteken op maandag 31 december 2007 vanaf 10.00 uur s ochtends tot 1 januari 2008, 02.00 uur s nachts. Op het moment dat de politieagent de tiener aansprak, probeerde hij er vandoor te gaan. Dit wist de agent te voorkomen. De jongen kon zich niet identificeren. Hij kreeg een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een id-bewijs en een HALT-verwijzing voor het afsteken van vuurwerk buiten eerdergenoemde tijdstippen.

GEZOCHT
DORDRECHT Een 25-jarige vrouw uit Dordrecht is vrijdagmiddag 28 december aangehouden op het P.A. de Kokplein. Ze werd verdacht van betrokkenheid bij een winkeldiefstal maar later op het politiebureau bleek haar vriendin daar alleen verantwoordelijk te voor zijn. Toch mocht de 25-jarige het politiebureau niet verlaten; er bleek een internationaal uitleveringsbevel voor haar open te staan. De vrouw moet worden uitgeleverd aan Spanje in verband met de verdenking van betrokkenheid bij een drugstransport van cocaïne in het buitenland eerder dit jaar. Ze is in verzekering gesteld en wordt maandag 31 december voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

VERDACHT VAN PLEGEN VERNIELINGEN
DORDRECHT Vier mannen van 19 jaar, allen uit Dordrecht, zijn in de nacht van vrijdag 28 december op zaterdag 29 december aangehouden op de Oudendijk. Ze worden verdacht van het plegen van vernielingen in de omgeving Oudendijk, Cypressenlaan en Iepenlaan. Zo waren er op de Oudendijk meerdere klikos omvergegooid, op de Overkampweg was een mobiel toilet en een hekwerk omvergegooid, in de Accaciastraat lag een mandje met hierin een plant op de weg en in de Iepenlaan vond de politie diverse scherven op de grond. Mogelijk dat daar iets van aardewerk kapot is gegooid. De politie kreeg meerdere meldingen van bewoners die er last van ondervonden. De vier jongens werden aangehouden waarbij twee van hen het nodig vonden de politie tegen te werken door hen uit te schelden en denigrerend gedrag te vertonen. De politie zal de verdachten nader horen.