Politie Zuid-Holland-Zuid

29/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-12-2007 o persberichten district II

GEWOND GERAAKT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op vrijdagmiddag 28 december is op de Heideweg een 14-jarige jongen uit Giessenburg gewond geraakt toen hij geraakt werd door een stuk van een boom. Dit gebeurde tijdens het omkappen van bomen. De knul werd met rugletsel naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht.

BRANDJE IN PORTOCABINE
ALBLASSERDAM Aan het Jan U Smithof heeft vrijdagmiddag 28 december brand gewoed in een portocabine. Vermoedelijk baldadige jeugd heeft het brandje gesticht middels vuurwerk en het aansteken van een verfblikje. Dit zorgde voor veel zwarte rook. Het vuur werd geblust. Een aantal fietsen en de portocabine zelf raakten beschadigd door de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

WOESTE KNUL SLOOPT TIEN FIETSEN EN EEN BROMMER
GORINCHEM Een 17-jarige jongen uit Gorinchem is in de nacht van vrijdag 28 december op zaterdag 29 december aangehouden in de Vijfzinnenstraat. Door meerdere getuigen werd die nacht gezien hoe de knul op de Varkenmarkt tien fietsen en een bromfiets vernielde. De verdachte ging volgens de getuigen helemaal door het lint en schopte tegen de fietsen, gooide ermee en boog sommige tweewielers om de fietsenrekken heen. Sommige fietsen zijn onherstelbaar beschadigd. Op het moment dat de 17-jarige wegliep richting Vijfzinnenstraat liep hij regelrecht in de handen van de politie. Inmiddels heeft de politie 9 aangiften binnen van vernieling. De verdachte is ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT Een 18-jarige jongeman uit Papendrecht heeft zijn rijbewijs in moeten leveren na rijden onder invloed. De politie controleerde de automobilist in de nacht van vrijdag 28 december op zaterdag 29 december op de Deltalaan in Sliedrecht. Hij bleek na een blaastest teveel alcohol genuttigd te hebben, namelijk 1 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille alcohol ligt.

AANGEHOUDEN DANKZIJ ALERTE AUTOMOBILIST
LEXMOND Een 21-jarige Fransman is zaterdagochtend 29 december aangehouden bij een parkeerplaats langs de A27. De politie werd gebeld door een automobilist die meldde dat de bestuurder van een Frans voertuig gevaar veroorzaakte op de weg door zijn rijstijl en mogelijk onder invloed was van iets. Op aanwijzing van deze alerte weggebruiker vond de politie de Fransman bij een benzinestation. Hij bleek na een blaastest niet onder invloed te zijn maar bij doorzoeking van de auto vonden de dienders wel verschillende soorten drugs aan, te weten: bijna 15 gram wiet, bijna 4 gram hasjpoeder, 27 gram hasj en ruim 5 gram harddrugs (vermoedelijk cocaïne). Al deze drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. Na het afleggen van een verklaring op het politiebureau kreeg de Fransman een boete van 450 euro. Na betaling kon hij zijn weg vervolgen.