Politie Zuid-Holland-Zuid

29/12 Hoeksche Waard

Dordrecht, 29-12-2007 o persberichten district III

BUURMAN BETRAPT INBREKER
POLITIE STUURT SMS-ALERT
MIJNSHEERENLAND Een alerte bewoner in Mijnsheerenland heeft vrijdagavond 28 december omstreeks 19.25 uur een inbreker betrapt bij zijn buren. De man kwam thuis in zijn woning aan de Raadhuislaan en ontdekte buiten dat zijn ladder weg was. Hij vond de ladder terug bij zijn buren tegen de achtergevel. Daarbij stond een onbekende man. De buurman sprak hem aan maar de inbreker reageerde dreigend en liep op de buurman af. Die twijfelde geen moment, ging naar binnen en belde de politie. Meerdere agenten kwamen direct naar het adres maar de inbreker werd niet meer aangetroffen in de omgeving. De eigenaar van de woning waar gepoogd werd in te breken, was op dat moment op vakantie. Hij is op de hoogte gebracht. De alerte buurman is vermoedelijk precies op tijd geweest omdat er in de woning op het eerste gezicht niets is weggenomen ondanks het feit dat de inbreker de ladder al op was geweest en een raam had opengebroken. Vanwege de verdachte situatie zond de politie vrijdagavond direct een sms-alert uit naar aangemelde burgers in de omgeving in de Hoeksche Waard. In het smsje werd gemeld dat de politie op zoek is naar een inbreker met het volgende signalement: man, 20-25 jaar, ongeveer
1.75m, breed postuur, droeg donkere kleding en donkere muts, bol/rond gelaat.
Op de sms-alert zijn enkele tips binnengekomen van alerte burgers. Deze tips worden serieus bekeken en meegenomen in het politieonderzoek.

VROUW RIJDT TEGEN VERKEERSBORD EN BOOM NA UITWIJKMANOEUVRE OUD-BEIJERLAND Op de Kwakscheweg is zaterdagmorgen 29 december een 77-jarige vrouw uit Oud-Beijerland met haar auto tegen een verkeersbord en een boom gereden. De automobiliste reed in de richting van Oud-Beijerland. ze moest uitwijken voor een overstekend dier en kwam hierdoor in de berm terecht waarna ze de controle over haar auto verloor. De vrouw werd met nek - en rugklachten naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Haar auto is total-loss.