Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (29-12)

BERGEN OP ZOOM, 29 december 2007

Politie houdt 13-jarige aan voor opblazen brievenbussen

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond kwam rond 21.25 uur bij de politie een melding binnen van overlast door vuurwerk in de Moreelsestraat. Daar zou een groepje van vier jongens vuurwerk in de brievenbussen van een flat hebben afgestoken. Vier brievenbussen raakten hierdoor beschadigd. De politie was snel ter plaatse, maar de jongens gingen bij het zien van de agenten er vandoor. De politie splitste zich op en kon het groepje jongens bij de Ferdinand Bolstraat in de kraag vatten. De jongste van het stel, een 13-jarige jongen uit Rotterdam die op familiebezoek was, werd aangehouden voor vernieling. Hij verklaarde net een groot pakket vuurwerk te hebben gekocht. Na verhoor kon de jongen weer naar huis.

Ouders zetten zoon uit huis na drugsgebruik

OUDENBOSCH: Een 25-jarige man uit Roosendaal is vrijdagavond rond 22.20 uur aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man was sterk onder invloed van drugs op familiebezoek bij zijn ouders en ging daar door het lint. Ondanks de pogingen van de familie om hem het huis uit te krijgen wilde hij niet vertrekken. Na bemiddeling door de politie lukte dit uiteindelijk wel. Toen surveillerende politiemensen hem enige tijd later nog steeds in de straat zagen staan, terwijl hem te verstaan was gegeven dat hij moest vertrekken, is de man aangehouden.

Man aangehouden met harddrugs en nepwapen in auto

HOEVEN: Surveillerende agenten hielden zaterdag net na middernacht een auto aan op de Bovendonksestraat die zich verdacht gedroeg door té voorzichtig weggedrag. De 21-jarige bestuurder uit Oosterhout bleek in de auto een grote hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben en is aangehouden. Op verschillende plaatsen in de auto werden zakjes met XTC-pillen, in totaal zo'n 100 stuks, vloeibaar GHB en zakjes met poeder (vermoedelijk ketamine). Onder de zitting van de bestuurder werd een zogenaamd balletjespistool aangetroffen. De bestuurder verklaarde niet te weten dat het verboden is om een nepwapen te hebben. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Manon Erkens