Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (29-12)

TILBURG, 29 december 2007

Man probeert ex-vriendin dood te rijden

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden voor poging tot doodslag op zijn ex-vriendin, eerder die middag. De vrouw stond op de stoep tegenover het speeltuintje bij het Rooseveltplein, samen met haar kinderen van 9 jaar en 4 jaar, te praten met een vriendin, die ook haar kleine kinderen bij zich had. Plotseling stapte uit een auto haar ex-vriend, die op haar afkwam lopen. Hij uitte dreigende taal, stapte terug in zijn auto en reed met vol gas de stoep op, recht op het slachtoffer af. De vrouw stond links van het groepje en kon ternauwernood naar achteren springen zodat zij bijna niet werd geraakt. De man reed met een scherpe bocht het trottoir weer af en verdween tegen de rijrichting in. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie heeft de man hierna in zijn woning aangehouden voor poging tot doodslag en het rijden zonder rijbewijs. Hij is ingesloten.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

TILBURG: Surveillerende bikers controleerden rond 21.50 uur op de Wittebollestraat een man die een zakje in zijn hand hield. De man kon zicht niet legitimeren en bleek een grote hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben, waaronder honderden XTC-pillen en enkele tientallen zakjes met wit poeder, vermoedelijk cocaïne of speed. De politie hield de 25-jarige Tilburger aan. De verdachte, die duidelijk onder de invloed van drugs was, verzette zich zo hevig dat de twee agenten hem handboeien moesten omdoen voordat hij naar het politiebureau kon worden overgebracht. Korte tijd later werd de verdachte onwel in zijn cel waarna hij, onder politiebegeleiding, voor onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht. Na de behandeling is hij opnieuw aangehouden. De verdachte heeft afstand gedaan van de drugs. Deze worden vernietigd.

Vier jongeren aangehouden na vechtpartij in café

TILBURG: Zaterdag rond 01.30 uur brak een vechtpartij uit in een café aan het Piusplein. Hierbij zou ook een glas zijn gebruikt. Hierbij waren twee 15-jarige jongens uit Tilburg, een 17-jarige Tilburger en een 18-jarige man uit Loon op Zand betrokken. De politie hield allevier de vechtersbazen aan. Eén van de 15-jarigen moest naar de huisartsenpost worden gebracht om daar aan een wond in zijn gezicht te worden gehecht. De jongeren konden na verhoor door hun ouders worden opgehaald op het politiebureau.

Politie houdt jongens aan voor té vroeg afsteken vuurwerk

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.30 uur drie minderjarige jongens aangehouden. De twee 13-jarigen en een 14 jarige hadden op de Esdoornstraat voor overlast gezorgd door kanonsslagen af te steken. De politie was snel ter plaatse om de jongens in de kraag te vatten. Zij konden na verhoor door hun ouders worden opgehaald en mogen zich binnenkort melden bij Bureau HALT.

GOIRLE: Zaterdagmiddag zag de politie hoe twee jongens van 11 en 14 jaar in het Grobbendonckpark vuurwerk aan het afsteken waren. Toen zij de politie zagen gingen ze er vandoor maar konden na een korte achtervolging staande worden gehouden. De jongens zijn met een verwijzing voor Bureau HALT aan hun ouders overgedragen.

Drie meiden krijgen winkelverbod na winkeldiefstal

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.30 uur twee meisjes van 13 en één van 14 jaar uit Goirle en Oirschot aangehouden nadat zij door de beveiliging van een kledingzaak op de Heuvelstraat waren betrapt op diefstal van een lipgloss. Na verhoor bleek dat zij kort daarvoor ook twee paar schoenen hadden gestolen in een andere winkel. Alledrie de meiden krijgen een winkelverbod van een jaar opgelegd.

Auteur: Manon Erkens