Palma de Mallorca dreigt 50 dieren opvangcentrum te doden


PALMA DE MALLORCA, 20071229 -- Meer dan 50 honden op Palma de Mallorca worden met de dood bedreigd. Deze honden verblijven in het opvangcentrum van het Centro Canino Internacional. Het centrum zet zich al meer dan 40 jaar in voor dieren op Mallorca. De Nederlandse Stichting Dierenhulp Zonder Grenzen ondersteunt dit project. Nu sluiting van het centrum in Mallorca dreigt, luidt Dierenhulp zonder Grenzen de noodklok voor de opvangdieren. Deze dieren lopen gevaar te worden afgemaakt.

Het Centro Canino Internacional is een van de projecten die de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen steunt. Onlangs klaagden buren het Centro Canino Internacional aan omdat volgens hen het centrum niet over de benodigde vergunningen beschikt. Dit resulteerde in een order tot sluiting door de gemeente Palma. Deze wordt binnen zeer korte termijn aan het opvangcentrum overhandigd. Hierna moet het centrum binnen 48 uur ontruimd worden. Geeft het centrum geen gehoor aan het bevel tot ontruiming, dan neemt de gemeente de dieren in beslag. Meer dan 50 honden zullen worden afgemaakt, als er niet binnen de gestelde termijn van drie weken andere huisvesting voor ze gevonden is.

Het Centro Canino Internacional is gevestigd in een voormalige varkensfokkerij en beschikt over een vergunning die nodig is om meer dan 10 dieren te houden. Ook de andere vergunningen zijn aangevraagd. Op het eiland Mallorca bestaat geen vergunning voor het houden van een asiel. Daarom moest een vergunning worden aangevraagd voor fokker en voor het runnen van een hondenhotel. Inmiddels is de vergunning voor fokker afgegeven door de gemeente. De aanvraag voor de vergunning voor het hondenhotel is sinds september 2007 in het bezit van de gemeente Palma. De gemeente heeft eerder dit jaar beloftes gedaan aan het opvangcentrum, dat zich steeds aan de wettelijke regels heeft gehouden.

Het Centro Canino Internacional en de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen laten het er niet bij zitten. Beide organisaties zetten daarom een protestactie op touw om de dieren te redden. Zo kan via de website www.dierenhulpzondergrenzen.com een protestmail naar de gemeente Palma worden gestuurd.





Dierenhulp zonder Grenzen