Voorpret delen met alle Bredanaars


Bredase `carnavalsfreaks' maken bijzondere online carnavalskwis

BREDA, 20071229 -- Hoe heet het Ginneken tijdens carnaval? Wat is de hobby van de Prins van Breda? Omdat ze hunkeren naar carnaval en het bouwen van praalwagens voor in de optocht niets voor hen is, ontwikkelden twee Bredanaars Bas en Bas `De grote Bredaose Carnavalskwis 2008.' Via www.carnavalskwis.nl wordt door middel van -hoe kan het ook anders- elf vragen uw kennis van het Bredaose carnavalsfeest getest. Iedereen mag meedoen.

Bas en Bas vierden vroeger al flink carnaval. Maar dan in Teteringen, waar ze elkaars overburen waren. "Toen we gingen studeren, verhuisde een deel van onze vrienden naar andere steden, buiten Brabant. Maar voor carnaval komt iedereen elk jaar weer vier, vijf dagen terug. We zijn dan zo weer met een man of dertig en proberen er allemaal altijd weer iets van te maken. Het is zo'n bijzonder feest," vertellen Bas en Bas.

Nu willen ze de voorpret die zij aan carnaval beleven graag samen met de andere Bredanaars delen. "Puur voor de lol." De eerste opzet was om een leuke online kwis te maken voor vrienden en bekenden. Van het een komt het ander en kwamen we op het idee dat het wel leuk zou zijn om als hoofdprijs een kroegentocht weg te geven. Zelf organiseren wij al jaren op de zaterdagmiddag van carnaval een kroegentocht en daarom leek het weggeven van een kroegentocht dan ook een typische prijs voor carnaval.

De elf café's die de kroegentocht sponsoren waren snel gevonden. Ze waren allemaal erg enthousiast om aan de kwis mee te werken. De uiteindelijke winnaar van de kwis mag op zondag 3 februari 2008 aanstaande met vrienden en vriendinnen bij de volgende café's langs waar 11 gratis biertjes zullen klaarstaan:

Café de Bruine Pij - Café 't Tapperijke - Café de Vulling - Café 't Hart van Breda - Café Sam Sam - Café 't Fust - Café Boomers - Café de Pastorie - Café Jerommeke - Café Dok 19 - Café La Ross.

Naast de hoofdprijs zijn er ook nog andere leuke prijzen te winnen. Zo is er een waardebon van ¤ 100,- van Fopsjop.nl, een zak van 18 kilo confetti van HSA Baarle BV, zijn er pakketjes condooms van veiligglijden.nl en twee verrassingspakketten door PABO beschikbaar gesteld.

Meedoen met de kwis kan tot 20 januari 2008 waarna de winnaars bekend zullen worden gemaakt.

"Als je ziet wat we nu binnen 3 weken hebben kunnen realiseren zien we wel mogelijkheden om van de carnavalskwis.nl in de komende jaren verder te ontwikkelen tot een vast onderdeel van het carnaval in de regio Breda."





Ingezonden persbericht